15 نکته برای مقابله با هوس کردن شیرینی

به گزارش وبلاگ چراغ روشن، میل به مصرف شکر فرد را ترغیب می نماید تا چیز شیرین بخورد و مقاومت در برابر این وسوسه کار دشواری است. در این مقاله می خواهیم به شما مواردی را بگوییم که میل شما را به شیرینی جات کم کند.

15 نکته برای مقابله با هوس کردن شیرینی

هوس شیرینی خوردن و 15 راه مقابله با آن

همه ما خوردن شیرینی را دوست داریم. در موقعیت های مختلف هم خود را با خوردن شیرینی سرگرم می کنیم و از آن لذت می بریم. اما مشکل اینجاست که برای بیشتر افراد شکر و قند به یک هوس تبدیل می گردد و نمی توانند در برابر آن مقاومت نمایند.

به جای اینکه گاه به گاه و در موقعیت های خاص به خوردن دسرهای شیرینی بپردازند هر روز اندازه زیادی از این مواد را مصرف می نمایند و این موضوع به احتیاج روزانه شان تبدیل می گردد.

اگر شما هم جزو این افراد باشید حتما می دانید هوس خوردن مواد شیرین چقدر قدرتمند است. اما مهم نیست این هوس شما چقدر شدید است می توانید به یاری رژیم های هوشمند از شر آن خلاص شوید. رهایی از شر این اعتیاد می تواند شما را ازاد سازد.

صبحانه سرشار از پروتئین مصرف کنید
تحقیقات و مطالعات صورت گرفته نشان می دهد که پروتئین در صبحانه می تواند جلوی هوس افراد به شکر و قند را بگیرد. پروتئین های بدون چربی همچون ماست یونانی، کره بادام زمینی، تخم مرغ و پینر کم چرب هورمون های تحریک نماینده گرسنگی کمتری ایجاد می کند.

این مواد PPY بیشتر فراوری خواهند کرد. این هورمون می تواند سیگنال های سیری را به مغز ارسال کند. اسکن MRI افرادی که از صبحانه ای با پروتئین بالا استفاده نموده بودند نشان داد که فعالیت در نواحی از مغز که مرتبط با هوس و اشتهاست در این افراد کمتر شده است. نمی توانید صبح زود چیزی بخورید؟ مسئله ای نیست. سعی کنید صبحانه خود را ساعت 10 صبح بخورید.

هرگز گرسنه نمانید
عبور کردن از وعده های غذایی اصلی می تواند هوس شما به خوردن شیرینی و مواد شیرین را بیشتر کند.

نخوردن وعده غذایی سطح قند خون را پایین تر می آورد و باعث می گردد در طول روز به خوردن مواد بیشتری روی بیاورید تا کالری های از دست رفته را جبران نمایید.

در طول روز 5 بار غذا بخورید که سه مورد آن وعده غذایی اصلی و دو موردش میان وعده های سرشار از مواد غذایی خوشمزه و مقوی همچون غلات سبوس دار، حبوبات، گوشت/مرغ/ماهی/ بوقلمون بدون چربی، آجیل، لبنیات شیرین نشده کم چرب، تخم مرغ و سبزیجات است.

این مواد شما را سیر نگه می دارد و می تواند تعادل خوبی بین پروتئین های بدون چربی، کربوهیدرات های انرژی زا، چربیهای سالم ایجاد نماید و سطح قند خون را پایدار سازد.

نسبت به شکر و قند پنهان در مواد غذایی هوشیار باشید
برای مبارزه با هوس شیرینی و کاهش مصرف قند باید با غذاهایی که قند مخفی دارند آشنا باشید.

این نوع مواد در برگیرنده قند و شکر پنهانی هستند که بیشتر افراد چیزی در خصوص آن نمی دانند. سس کچاپی که بر روی غذاهای خود می ریزید، سس سالادی که استفاده می کنید و مواد دیگر ممکن است شکر و قند پنهان داشته باشند.

این مواد نه تنها شکر اضافی وارد بدن می نمایند بلکه می توانند سطح هوس شما را افزایش دهند. این گونه شکرهای افزودنی اشتهای شما را بیشتر می نمایند و هوستان را برای مواد شیرین افزایش می دهند.

یخچال و کمد خود را آنالیز کنید و برچسب روی مواد غذایی را به دقت مطالعه نمایید. غذاهایی که قند و شکر بیشتری دارند را پیدا کنید و مصرف آن ها را به حداقل برسانید.

چاشنی های خود را تغییر دهید
شکر ممکن است شیرین باشد اما طعم های متفاوت دیگری در جهان وجود دارد که ممکن است برای شما لذت بخش باشد. اگر وانیل را روی غذاهای خود بریزید یا گوجه فرنگی برش خورده را به همراه برگ های تازه ریحان به غذاهای خود اضافه کنید متوجه خواهید شد که چقدر ادویه و گیاه در جهان وجود دارد که شما از طعم آن بی خبر بودید.

سعی کنید ادویه های مختلفی را امتحان کنید. ادویه هایی همچون زنجبیل و دارچین را می توانید به کار گیرید. سایر چاشنی ها و طعم ها همچون سرکه بالزامیک، روغن زیتون فوق بکر، پوست پرتقال و لیمو، سس تند و سایر موارد را از قلم نیاندازید.

بیشتر بخوابید کمتر هوس شیرینی کنید
نکته کلیدی برای توقف هوس شیرینی و مواد شیرین، ایجاد تعادل در هورمون های گرلین و لپتین است. اگر بتوانید هماهنگی بین این هورمون ها را حفظ کنید هوس کمتری به مواد شیرین خواهید داشت. اما اگر کمتر از اندازه زمان پیشنهاد شده(7 الی 9 ساعت) در شب بخوابید به هدف خود دست نخواهید یافت.

مطالعه صورت گرفته در دانشگاه شیکاگو نشان می دهد که نخوابیدن در شب می تواند سطح لپتین را تا 18 درصد کمتر کند و سطح گرلین را تا 30 درصد افزایش دهد. این تغییرات باعث می گردد هوس شما برای خوردن مواد شیرین تا 45 درصد افزایش پیدا کند.

کمبود خواب نه تنها باعث می گردد غذاهای شکردار مجذوب کننده تر از قبل به نظر برسد بلکه می تواند توانایی شما برای مقاومت در برابر آن را کاهش دهد. بخشی از مغز شما که مانع از ایجاد هوس به مواد شیرین می گردد به هنگام خستگی فعال نخواهد بود. پس داشتن خواب کافی برای تعادل هورمون ها و افزایش استقامت شما در برابر مواد شیرین لازم است.

تحرک خود را بیشتر کنید تا جلوی هوستان به مواد شیرین را بگیرید
اگر جزو افرادی هستید که تمایل زیادی به خوردن مواد شیرین دارند، داشتن حرکات بدن می تواند این حس را غیر فعال سازد.

بر اساس مطالعات صورت گرفته، هرچقدر بیشتر بنشینید اشتهای بیشتری برای خوردن مواد غذایی خواهید داشت حتی اگر بدن احتیاجی به کالری نداشته باشد.

تمرینات قدرتی می تواند عضلات را قوی تری سازد که در این شرایط گلوکز بیشتری مصرف می گردد.هر نوع فعالیت ورزشی می تواند برای بدن شما مفید باشد.

هر چیزی که واقعا شما را آزار می دهد تسکین دهید
ارتباط بین راحتی عاطفی و هوس به شیرینی همواره وجود داشته است. برای اینکه بتوانید چرخه موجود را بشکنید باید دلایل اصلی ایجاد مشکل را بیابید.

اولین قدم برای شکستن ارتباط عاطفی بین احساس و غذا این است که در خصوص احساساتی که شما را به خوردن شیرینی بیشتر سوق می دهد هوشیار باشید.

زمانی که می خواهید یک شکلات از ظرف بردارید از خود بپرسید چرا من اینکار را انجام می دهم؟

در این لحظات متوقف شوید و این جملات ساده اما قدرتمند را به خاطر بیاورید، متوقف شو. از سرعت خود بکاه و خوب فکر کن. اینکار شما را قادر می سازد چیزی که باعث ایجاد تمایل به خوردن شیرینی شده است را شناسایی کنید و به رفع آن بپردازید.

دلایل خوردن شیرینی بیشتر را شناسایی کنید
آیا یک شیرینی خوشمزه در محل کار به شما چشمک می زند؟ در طول روز به این موضوع فکر کنید و مکان ها و زمان هایی که بیشتر در معرض مواد شیرین قرار دارید را شناسایی نمایید.

برای اینکه بتوانید احتیاجهای خود را رفع سازید، خودتان را با مواد جایگزین و مثبت مجهز سازید. به عنوان مثال بهتر است قبل از رفتن به محل کار صبحانه کامل و سالم میل کنید. احتیاجهای خود را به شیوه سالم تر پر کنید و از بروز هوس به مواد شیرین بکاهید.

جوایز سالم تر پیدا کنید
به جای اینکه خودتان را با مواد شیرین گول بزنید، خود را با موارد دیگر شاد سازید. بیشتر افراد زمانی که استرس دارند، تنها هستند یا حوصله شان سر رفته است به سراغ مواد شیرین می فرایند اما روش های بهتری برای احساس بد یا انرژی پایین شما وجود دارد. یک کارت جایزه شخصی برای خود ایجاد کنید و در آن فعالیت های سالم را که می تواند مفید باشد فهرست نمایید.

جوایز شما باید بتواند همان احساس شادی و لذت را فراهم کند که به هنگام خوردن مواد شیرین داشته اید. در خصوص کارهایی که می توانید انجام دهید فکر کنید.

به عنوان مثال به موسیقی گوش کنید، برقصید، با دوست خود حرف بزنید، ناخن خود را لاک بزنید، به دوچرخه سواری بروید، به گربه خود غذا بدهید، تلویزیون دیدن کنید، یک تعطیلات رویایی را برنامه ریزی کنید و دراز بکشید به آسمان آبی نگاه کنید.

این استراتژی ها می تواند تمرکز شما را بر روی شادی های غیر غذایی قرار دهد.

از مکمل های کلسیم و ویتامین D بهره ببرید
آیا به صورت روزانه مولتی ویتامین و مکمل های معدنی را دریافت می کنید؟ اگر پاسخ شما به این سوال مثبت است روش درستی را در پیش گرفته اید.

مطالعات متعدد نشان داده است که مولتی ویتامین های حاوی کلسیم و ویتامین D می تواند هوس افراد به خوردن مواد شیرین را کاهش دهد و به کاهش وزن بیانجامد. چربی های اضافی در بدن به ویتامین D می چسبند بنابراین بدن نمی تواند از آن استفاده کند و همین امر با فعالیت لپتین تداخل ایجاد می نماید.

اگر کمبود کلسیم دارید بدن شما افزایش 5 برابری در آنزیم fatty acid synthase خواهد داشت. این انزیم کالری را به چربی تبدیل می نماید. در حالیکه مولتی ویتامین ها را نمی توان جایگزین رژیم غذایی سالم کرد اما وجود چنین موادی مضر نیست و می تواند در کاهش هوس شما مفید باشد.

هوس خود را با عکس گرفتن ثبت کنید
تحقیقات و مطالعات صورت گرفته نشان می دهد که نوشتن مواد غذایی مصرف شده و ثبت آن می تواند به کاهش وزن بیشتر منجر گردد. اما این موضوع تنها به نوشتن موادی که مصرف می کنید محدود نمی گردد.

در مطالعه منتشر شده در International Journal of Consumer Studies؛ افراد داوطلب مواد غذایی مصرف شده را بر روی کاغذ و به وسیله عکس ثبت کردند.

همه این افراد بعد از گرفتن عکس رفتار متفاوتی داشتند. آن ها در خصوص غذاهایی که مصرف می کردند هوشیارتر شده بودند. با عکس گرفتن از غذاهایی که مصرف می کنید می تواند کمی صبر کنید و به انتخاب خود بیندیشید.

با یک فنجان چای و یک رمان به استراحت بپردازید
همه ما به خوبی می دانیم که استرس، هوسمان را برای خوردن مواد شیرین بیشتر می نماید. هیچ چیزی بهتر از بهبود استرس نیست.

مطالعات صورت گرفته در دانشگاه انگلستان نشان می دهد که خواندن کتاب می تواند استرس را تا 68 درصد کاهش دهد.

سایر روش ها همچون گوش دادن به موسیقی(61 درصد) یا نوشیدن چای(54 درصد) هم موثر خواهد بود. این روش ها زمانی که می خواهید شیرینی بیشتری بخورید بسیار مفید خواهد بود. زمانی که نمی توانید جلوی هوس خود به مواد غذایی را بگیرید، یک لیوان چای آماده کنید و کتاب بخوانید.

آب بدن خود را حفظ کنید
اگر هوس شما به خوردن مواد شیرین زیاد شده است رویکرد خود را تغییر دهید و آب بیشتری بنوشید. کمبود آب می تواند تمایل افراد به شکر و غذاهای مضر را افزایش دهد. مطالعاتی که اخیرا صورت گرفته است نشان می دهد که کمبود آب می تواند به خستگی، اضطراب، تمرکز ضعیف و حتی افزایش هوس و اشتهای افراد منجر گردد.

آخرین دستورالعمل های منتشر شده از موسسه پزشکی توصیه می نماید که زنان 91 اونس آب در روز باید مصرف نمایند اما همه این اندازه از آب شیر تامین نمی گردد.

بیش از 20 درصد آب بدن از غذاها تامین می گردد. بنابراین سبزیجات و میوه های سالم بخورید تا هوس خوردن مواد شیرین نکنید.

از بو بهره ببرید
تکنیک های آرام سازی می تواند به شما یاری کند احساسات قوی را کنترل کنید و آن را به شیوه مثبت به کار ببندید. استشمام یک بوی خوب می تواند شما را از خوردن مواد شیرین اضافی باز دارد. سعی کنید این تمرین را روزانه انجام دهید. دو قطره روغن اکالیپتوس را به یک پیمانه آب در کاسه ای بریزید و هم بزنید.

حوله تمیزی را در آب معطر شده فرو ببرید. آب اضافی آن را بگیرید و سپس حوله رادر کیسه پلاستیکی تمیز بگذارید و در فریزر قرار دهید. زمانی که هوس مواد شیرین کردید، حوله را در بیاورید و به طرف خود بگیرید. استشمام این بو می تواند بسیار مفید باشد.

زندگی خود را همچون شکر و قند دوست داشته باشید
قسمتی از زمان خود را برای تفکر کردن در خصوص زمانبندی که دارید اختصاص دهید. آیا زمانبندی شما در برگیرنده فعالیت هایی که برای شما مفید است می باشد؟ آیا می توانید کارهایی که دوست دارید را انجام دهید؟ ما در خصوص لذت بردن از زندگی صحبت می کنیم.

هرچقدر خود را به شیوه سالم تر سرگرم سازید هوس کمتری برای خوردن مواد شیرین خواهید داشت. هرچقدر لذت بیشتری از زندگی ببرید کمتر به فکر خوردن مواد غذایی خواهید بود.

به زندگی خود بها بدهید و آن را دوست داشته باشید. با دوستان خود حرف بزنید، یک فیلم سینمایی ببینید، در کارهایی که دوست دارید شرکت کنید. این موضوع بدین معنی است که از تمامی لحظات زندگی خود لذت ببرید. اگرچه مواد غذایی می تواند به صورت لحظه ای شما را شاد سازد اما قادر نیست رضایت ماندگار و واقعی فراهم کند. در پی لذت های سالم تری باشید.

منبع: سایت مجله سلامت

منبع: راسخون

به "15 نکته برای مقابله با هوس کردن شیرینی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "15 نکته برای مقابله با هوس کردن شیرینی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید