فوائد اسفناج در سلامت

به گزارش وبلاگ چراغ روشن، اسفناج به اسم یکی از سالم ترین سبزیجات در دنیا به شمار میرود. این سبزی، یک گیاه گلدار است که متعلق به خانواده آمارانتاسیه یا تاج خروسان است. اسفناج نه تنها نیازهای تغذیه ای بدن را برآورده می سازد، بلکه از بیماری های

فوائد اسفناج در سلامت

مترجم: رزیتا ملکی زاده

منبع:راسخون

اسفناج به اسم یکی از سالم ترین سبزیجات در دنیا به شمار میرود. این سبزی، یک گیاه گلدار است که متعلق به خانواده آمارانتاسیه یا تاج خروسان است. اسفناج نه تنها احتیاجهای تغذیه ای بدن را برآورده می سازد، بلکه از بیماری های مختلف جسمی جلوگیری نموده و آنها را درمان می سازد. این مقاله مواردی از خواص درمانی این سبزی را در اختیارتان قرار می دهد.

اسفناج سبزی برگ داری است که بافت ظریف و رنگ سبز یشمی داشته و فوائد سلامتی بخش زیادی برای انسان دارد. بعضی از فوائد مهم سلامتی بخش آن جلوگیری از بیماری های قلبی، پوکی استخوان، ورم مفاصل، سرطان روده بزرگ، و غیره می باشد. از زمان های قدیم، این سبزی برگ سبز ماده غذایی مهمی جهت حفظ بدن در برابر مسائل مختلف مرتبط با سلامت بوده است. اهمیت آن بعلاوه از طریق پزشکان مورد تأیید و حمایت قرار داشته است. اسفناج به مقابله با مسائل استخوان یاری می نماید. تشکیل خون در مغز استخوان انجام می گردد. از اینرو، ضروری است که استخوان ها تقویت شوند و اسفناج ثابت شده است که منبعی عالی از کلسیم مورد احتیاج جهت تقویت استخوان محسوب می گردد.

فواید سلامتی بخش

بهبود سلامت استخوان

اسفناج به اسم سبزی مهمی جهت حفظ مناسب سلامت استخوان در نظر گرفته می گردد. محتوای بالای کلسیم موجود در اسفناج به تقویت استخوان ها یاری می نماید. ویتامین K موجود در آن مانع از فعال شدن بیش از حد مجاز استئوکلاست ها می گردد. سطوح استئوکلاست ضروری است تحت کنترل باشد، به این دلیل که مسئول و مسبب شکستن استخوان می باشند. ویتامین K1 از طریق باکتری های روده به ویتامین K2 تبدیل می گردد. ویتامین K2 به فعال ساختن پروتئینی غیر کلاژنی بنام استئوکلسین یاری می نماید.

جلوگیری از بیماری های قلبی

ویتامین های (A و C) موجود در این سبزی از اکسیداسیون کلسترول جلوگیری نموده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهند. کلسترول اکسیده شده به راحتی به دیواره رگ های خونی می چسبد. بنابراین، ممانعت از چنین اکسیداسیونی از انسداد عروق جلوگیری می نماید. هموسیستئین یک ماده شیمیایی است که برای بدن مضر بوده و دلیل حمله قلبی و سکته مغزی است. فولات، که یک ماده شیمیایی موجود در این سبزی است به تبدیل هموسیستئین به مولکول های بی ضرر یا بی خطر یاری می نماید. مهمیم به کاهش فشار خون بالا یاری نموده و محافظت در برابر بیماری های قلبی را فراهم می سازد.

پیشگیری از بروز سرطان

کاروتنوئید به جلوگیری از بروز سرطان پروستات یاری می نماید. اسفناج بعلاوه حاوی یک ماده شیمیایی شناخته شده تحت اسم کامپفرول (kaemferol) بوده که به مقابله با سرطان تخمدان یاری می نماید. گنجاندن اسفناج در رژیم غذایی گزینه خوبی برای کاهش خطر ابتلا به سرطان است.

بهبود سلامت معده و روده

وجود بتا کاروتن و ویتامین C به جلوگیری از آسیب وارده به سلول های روده بزرگ (کولون) ناشی از رادیکال های آزاد یاری می نماید. ماده ای شیمیایی تحت اسم فولات از آسیب DNA و جهش در سلول های کولون جلوگیری می نماید.

سایر فوائد

این سبزی حاوی بتا کاروتن یعنی آنتی اکسیدانی است که به مبارزه با آب مروارید یاری می نماید. از دژنراسیون ماکولا، که یک مشکل مرتبط به سن می باشد از طریق ماده شیمیایی گیاهی یا فیتوکمیکال موجود در این سبزی تحت اسم لوتئین جلوگیری می گردد. پتاسیم سلامت قلب را بالا برده و از بروز بیماری های قلبی جلوگیری می نماید. بازسازی ویتامین E و C از طریق لیپوئیک اسید تسهیل می گردد. فرد می تواند از طریق مصرف منظم این سبزی بر مشکل از دست دادن حافظه غلبه کند. فلاونوئیدها در جلوگیری از مسائل مربوط به حافظه مفید می باشند. ویتامین K به تشکیل مواد شیمیایی مورد احتیاج برای لخته شدن خون یاری می نماید. اسفناج سرشار از ویتامین K بوده و در نتیجه، به فرایند لخته شدن خون یاری می نماید. ثابت شده است که جهت مقابله با مسائلی مانند تومور، کم خونی، بی خوابی، یبوست، فشار خون بالا، خستگی عصبی و اختلال عصبی، سوء هاضمه، برونشیت، و غیره هم مفید است.

فوائدی که از اسفناج نام برده شد، به درک اهمیت این سبزی در رژیم غذایی مان یاری می نماید. سالاد تهیه شده از برگهای اسفناج در تقویت استخوانها و پیشگیری از بروز مسائل جسمی متعدد بسیار مفید می باشد.

منبع: راسخون

به "فوائد اسفناج در سلامت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فوائد اسفناج در سلامت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید