خواص معجزه آسای این خوراکی ها برای تقویت حافظه
به گزارش وبلاگ چراغ روشن، یک مطالعه تازه نشان می دهد که احتمالاً با افزایش سن بخشی از حافظه و توانایی های فکری از بین می روند، اما مواد مغذی به نام فلاوانول ها ممکن است به جلوگیری از این زوال یاری کند.
به نقل از مدیسن نت، محققان می گویند دریافت نکردن فلاوانول های کافی- ترکیبات طبیعی موجود در میوه ها، سبزیجات و حتی شکلات- می تواند منجر به کاهش حافظه مرتبط با افزایش سن گردد.
این تحقیق 15 ساله نشان می دهد فلاوانول ها برای شکنج دندانه دار، ناحیه ای در هیپوکامپ مغز که برای حافظه حیاتی است، مفید هستند.
دکتر اسکات اسمال، استاد عصب شناسی و مدیر مرکز تحقیقات بیماری آلزایمر در دانشگاه کلمبیا نیویورک، گفت: این اولین بار است که می توانیم نتیجه بگیریم که فلاوانول ها به عنوان یک ماده مغذی برای مغز در حال پیری خوب عمل می نمایند. ما در این مطالعه نشان می دهیم، کمبود فلاوانول ها باعث کاهش حافظه مرتبط با افزایش سن شما می گردد.
اسمال گفت: ممکن است همانطور که نوزادان برای مغز در حال رشد خود به مواد مغذی خاصی احتیاج دارند، مغز سالمندان نیز به مواد مغذی خاصی برای سلامتی مطلوب احتیاج داشته باشد.
او اظهار داشت: اکنون که مردم عمر طولانی تری دارند، دانشمندان در پی مجموعه ای از توصیه های مواد مغذی هستند که برای بدن و مغز در حال پیری مفید باشد.
علاوه بر انواع توت ها و شکلات تلخ، سایر غذا های حاوی فلاوانول عبارتند از سیب، انگور، مرکبات، کاکائو و چای سبز. به گفته وزارت کشاورزی ایالات متحده، منابع گیاهی خوب فلاوانول ها پیاز، فلفل تند، کلم پیچ، کلم بروکلی، و اسفناج هستند.
تحقیقات قبلی روی موش ها نشان داد که ماده خاصی در فلاوانول ها به نام اپی کاتچین وجود دارد که رشد نورون ها و عروق خونی را افزایش می دهد و حافظه را بهبود می بخشد.
با این حال، محققان اظهار داشتند که فلاوانول ها فقط حافظه تحت کنترل هیپوکامپ و نه سایر منطقه ها مغز را بهبود می بخشند.
در مطالعات تحقیقاتی نشان داده شده است که مصرف غذا های سرشار از فلاوانول به نفع سلامتی بوده و موجب کاهش خطر ابتلاء به بیماری های مزمن مربوط به مغز، قلب و سایر اندام ها می گردد.
منبع: فرارو