برترین روغن برای مصرف روزمره را بشناسید
به گزارش وبلاگ چراغ روشن، روغن زیتون و روغن ارده کنجد سلامت ترین روغن ها برای مصرف روزانه هستند تا آنجا که اروپایی ها که تمایل عجیبی به مصرف کره داشتند هم به مصرف این روغن های سلامت روی آورده اند، اما استفاده از این روغن های خوب هم نکات مهمی دارد.
به گزارش همشهری، روغن زیتون و روغن ارده کنجد سلامت ترین روغن ها برای مصرف روزانه هستند تا آنجا که اروپایی ها که تمایل عجیبی به مصرف کره داشتند هم به مصرف این روغن های سلامت روی آورده اند، اما استفاده از این روغن های خوب هم نکات مهمی دارد.
روغن کالایی اساسی که این روز ها دستخوش تغییر قیمت قابل توجهی شده، ارتباطی مستقیم با سلامتی ما دارد. پزشکان همیشه از مصرف چربی های حیوانی و اشباع، مانند کره و روغن حیوانی، حذر می دهند چراکه با سبک زندگی کم تحرک شهری تناسبی ندارد.
روغن زیتون بدون تردید برترین روغن برای مصرف روزانه در سالاد و پخت و پز است به شرطی که در معرض حرارت بالا قرار نگیرد؛ این روغن با ریزمغذی های ارزشمند خود برای کنترل فشار خون، تنظیم قند خون به خصوص در دیابت و کاهش فرآیند های التهابی در بدن بی رقیب است و در رژیم های لاغری انتخابی عالی است.
بعضی از بوی روغن زیتون بکر گریزانند، اما به گفته دکتر الهام اختری، متخصص طب سنتی و استاد دانشگاه، عطر روغن زیتون مملو از آنتی اکسیدان است و اگر بچه ها ما از کودکی به آن عادت نمایند، استفاده از آن در سبد غذایی سلامت خانوار آسان خواهد شد.
دکتر اختری تاکید نمود که روغن زیتون تقریبا تا 200 درجه سانتیگراد حرارت را تحمل می نماید پس در آشپزی روزمره اگر با شعله ملایم کار کنید، روغن خوبی برای تفت ملایم خواهد بود (دما در این شرایط تا 120 بالا می رود)، اما برای تهیه سیب زمینی سرخ کردن انتخاب خوبی نیست!
این روغن در فرهنگ غذایی مدیترانه و رژیم محبوب کتوژنیک بسیار پرطرفدار است. به گزارش سی بی آی، اروپا بیشترین مصرف و واردات روغن زیتون را در دنیا به خود اختصاص داده و این به علت تغییر در الگو های مصرف و افزایش علاقه به آشپزی سالم و رژیم غذایی مدیترانه ای در این قاره است.
جالب اینکه کشور های شمال اروپا به مصرف کره تمایل بیشتری دارند، هلند به عنوان یکی از بزرگترین مصرف نمایندگان کره، در حال تغییر سبک است و با کاهش 9 درصدی مصرف این چربی اشباع به روغن های سلامت تمایل پیدا نموده است.
در ایران و کشور های خاورمیانه، اما کنجد های کوچک و چرب پرطرفدار هستند. به جز ارده و حلوا ارده، استفاده از این دانه روغنی روی انواع نان، از سیمیت ترکی گرفته تا سنگک ایرانی، هواداران زیادی دارد و از روغن آن نیز در پخت و پز استفاده می گردد. این روغن با اسید های چرب ضروری فراوان و آنتی اکسیدان های متنوع در گروه روغن های سلامت واقع شده است.
این روغن اروپا نیز در حال محبوب شدن است و پیش بینی شده که تجارت آن تا سال 2026 به بیش از 600 میلیون دلار خواهد رسید. نکته مهم استفاده از روغن ارده کنجد هم رعایت درجه حرارت است. دکتر اختری تاکید نمود که باید مراقب باشیم این روغن به نقطه دود نرسد و اگر قصد داریم در برشته کردن غذا از آن استفاده کنیم، باید اضافی آن را دور بریزیم، زیرا تحمل حرارت مجدد را ندارد و سرطان زا می گردد.
روغن کنجد تا دهه چهارم زندگی کاربرد دارد و بعد آن روغن زیتون پرچمدار سبک زندگی سالم خواهد شد.
منبع: فرارو