5 قابلیت مخفی فایرفاکس که باید به کار ببرید

به گزارش وبلاگ چراغ روشن، با وجود اینکه حدود 15 سال از انتشار فایرفاکس می گذرد، اما این مرورگر همچنان آپدیت ها و ویژگی های مهمی را دریافت می نماید. به همین دلیل بسیاری از کاربران از بعضی از ویژگی های نو این مرورگر خبردار نمی شوند. خوشبختانه این مرورگر ویژگی های مجذوب کننده زیادی دارد ولی در این مطلب به 5 قابلیت مخفی فایرفاکس می پردازیم که باید از آن ها بهره ببرید.

5 قابلیت مخفی فایرفاکس که باید به کار ببرید

1. دکمه فراموشی

در موقعیت های مختلف شاید احتیاج به پاک کردن سابقه مرورگر خود داشته باشید و فایرفاکس برای این کار گزینه های متعددی را در اختیار شما قرار می دهد. وب گردی در حالت ناشناس اطلاعات ثبت شده از شما را بعد از بستن مرورگر به طور کامل حذف می نماید و اگر به هر دلیلی این کار به درستی انجام نگردد، به صورت دستی می توانید این اطلاعات را حذف کنید. در رابطه با حذف داده ها هم درباره نوع اطلاعات و بعلاوه دوره زمانی آن می توانید دست به انتخاب بزنید.

اگر می بینید که مرتبا به پاک کردن تاریخچه مرورگر احتیاج پیدا می کنید، بهتر است از دکمه فراموشی فایرفاکس بهره ببرید. این دکمه 3 دوره زمانی مختلف را پیشنهاد می دهد و پس از انتخاب پنجره های شما را می بندد، مرورگر و کوکی های آن را پاک می نماید و یک پنجره نو و بدون اطلاعات از قبل ثبت شده را باز می نماید.

افزودن این دکمه به فایرفاکس بسیار ساده است. ابتدا باید بر آیکون منو در سمت راست بخش فوقانی کلیک کنید و سپس به More Tools و در نهایت Customize toolbar سر بزنید. در این صفحه، می توانید فهرستی از دکمه های متنوعی را ببینید ولی برای این کار، باید در پی دکمه Forget بگردید. بعد از کشاندن این دکمه به موقعیت مدنظر در نوار فوقانی مرورگر، می توانید از آن بهره ببرید.

2. سرویس Pocket

سرویس Pocket سابقه زیادی دارد ولی فایرفاکس چند سال قبل آن را تصاحب کرد. به زبان ساده، این سرویس به شما اجازه می دهد صفحات وب یا مقالات را در فهرست خود ذخیره کنید تا سر فرصت آن ها را بخوانید. شما حتی می توانید مقالات و مطالب را در حالت آفلاین مطالعه کنید.

فایرفاکس این سرویس را به صورت پیش فرض ارائه داده و به همین دلیل استفاده از آن بسیار آسان است. فقط باید بر دکمه مربوط به این سرویس که در سمت راست بخش فوقانی مرورگر واقع شده است، کلیک کنید و فایرفاکس به طور اتوماتیک صفحه دلخواه را ذخیره می نماید. البته در ابتدا باید اکانت خود را به این سرویس وصل کنید. البته اگر دارای اکانت فایرفاکس هستید، این فرایند بسیار ساده تر می گردد. به لطف این سرویس، به وسیله انواع و اقسام گجت ها می توانید به مقالات و صفحه های ذخیره شده دسترسی داشته باشید.

3. ابزار اسکرین شات

احتمالا بارها و بارها به ثبت اسکرین شات از بخشی از سایت های دلخواه خود احتیاج پیدا نموده اید. بسیاری از کاربران برای این کار از ابزار موجود در ویندوز استفاده می نمایند که بهره گیری از آن دردسرهای زیادی دارد. اما خوشبختانه فایرفاکس برای این مشکل هم یک ابزار مفید و بسیار ساده ارائه داده است. برای استفاده از آن از چند روش می توانید بهره ببرید.

در روش اول، کافی است در سایت انتخابی، راست کلیک کنید و سپس گزینه Take screenshot را انتخاب کنید. برای روش دوم، باید کلیدهای Ctrl + Shift + S در ویندوز یا Cmd + Shift + S در مک را فشار دهید. در نهایت افزودن یک دکمه مختص این کار به نوار فوقانی مرورگر هم امکان پذیر است. برای این کار، همان فرایند مربوط به دکمه Forget را بار دیگر طی کنید اما این بار در پی دکمه Take a screenshot بگردید.

این ابزار می تواند از کل سایت در حال نمایش اسکرین شات بگیرد یا اینکه به طور تعیین می توانید بخشی از آن را برای این کار انتخاب کنید. بعد از انجام این کار، می توانید آن را کپی کنید تا مثلا در پیغام رسان پیست گردد یا اینکه تصویر را در سیستم ذخیره کنید.

4. قابلیت سینک

اگر از جمله کاربرانی هستید که به طور مرتب بین گجت های مختلف در حرکت هستید، قابلیت سینک فایرفاکس یکی از مفیدترین ویژگی های این مرورگر برای شما خواهد بود. این تعیینه به شما اجازه می دهد که بوک مارک ها، تاریخچه، تب ها و دیگر اطلاعات را بین گجت های مختلف سینک کنید. این یعنی مثلا اگر در حال وب گردی با گوشی خود باشید، می توانید بدون هیج دردسری ادامه این کار را در کامپیوتر خود انجام دهید.

برای بهره گیری از این تعیینه، باید در گجت های مختلف در مرورگر فایرفاکس از یک اکانت ثابت برای این مرورگر بهره ببرید. بعد از ورود به اکانت خود، سینک کردن اطلاعات بین این گجت ها به سادگی امکان پذیر می گردد.

5. پسورد اصلی

قابلیت پسورد اصلی (Primary Password) فایرفاکس فواید زیادی دارد اما به طور تعیین مناسب کاربرانی است که معمولا به طور مشترک از یک مرورگر استفاده می نمایند. فایرفاکس به طور پیش فرض نام کاربری و رمز عبور کاربران در سایت های مختلف را ذخیره می نماید که این یعنی در صورت استفاده مشترک از مرورگر، نفرات مختلف می توانند به این اطلاعات دسترسی پیدا نمایند.

قابلیت Primary Password به شما اجازه می دهد که یک پسورد اصلی را برای تمام نام های کاربری و پسوردها تعیین کنید. به همین دلیل دیگر لازم نیست نگران لو رفتن این اطلاعات باشید.

سخن آخر

فایرفاکس طی تمام این سال ها به ارائه قابلیت های مجذوب کننده توجه نشان داده و خوشبختانه روزبه روز امکانات آن بیشتر می گردد. به همین دلیل اگر از مرورگرهای دیگر استفاده می کنید، بهتر است حداقل برای مدتی از فایرفاکس بهره ببرید. احتمالا این مرورگر به لطف ویژگی های متنوعی که دارد می تواند نظر شما را جلب می نماید.

منبع: Make Use Of

منبع: دیجیکالا مگ

به "5 قابلیت مخفی فایرفاکس که باید به کار ببرید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "5 قابلیت مخفی فایرفاکس که باید به کار ببرید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید