نحوه تشخیص مواد افزودنی تقلبی در شیر خشک
به گزارش وبلاگ چراغ روشن، برای گذراندن آزمایش تضمین کیفیت، بعضی سازمان ها ترکیباتی را به این محصولات اضافه می نمایند که محتوای نیتروژن بالایی دارند. این فرایند تقلبی، شرکت ها را قادر می سازد تا سود خود را با افزودن پروتئین هایی به محصولات، افزایش دهند که عواقب خطرناکی دارد.

به گزارش وبلاگ چراغ روشن به نقل از وبلاگ چراغ روشن ،ملامین در سال 2008 به شیر خشک ها افزوده شد که منجر به بیماری سیصد هزار نفر و مرگ شش نوزاد شد. از آنجا که در آن موقع فقط ترکیبات خاصی غربال شده بودند و ملامین یک تقلب ناشناخته بود؛ شیرخشک ها قادر بودند تا آزمایش تضمین کیفیت را بگذرانند. صنعت ایمنی مواد غذایی از آن موقع به سمت تکنیک های غیر هدفمند جهت شناسایی تقلب های شناخته و ناشناخته پیش رفت.
این دیدگاه برای تجزیه و تحلیل چندین نمونه معتبر و فراوری یک مجموعه مرجع، از تکنیک های شیمیایی مانند طیف سنجی رامان و مادون قرمز استفاده می نماید، سپس واریانس مشخص می گردد.
با محاسبه محدودیت اطمینان، نمونه های ناشناخته که معتبر نیستند، دسته بندی می شوند. حتی تغییرات جزئی بین نقاط داده می تواند تقلب را با استفاده از تجزیه و تحلیل شاخص انطباق، تشخیص دهد.
اخیرا یک مطالعه نشان داده است که طیف سنجی 1H NMR در ترکیب با تجزیه و تحلیل شاخص انطباق، می تواند تشخیص شیر خشک های تقلبی را فراهم کند. این روش همچنین دارای مزایای توان عملیاتی بالای نمونه، حساسیت بالا و حداقل آماده سازی نمونه است.
نمونه های معتبر شیرخشک از 46 منبع بین المللی برای فراوری یک مجموعه مرجع، مورد آزمایش نهاده شدند. واریانس داده ها به وسیله تجزیه و تحلیل شاخص انطباق مشخص شد و ماکسیمم شاخص انطباق 7.38، تشخیص داده شد. سپس انواع شیرخشک های تقلبی مورد آنالیز نهاده شد و هر نمونه با ماکسیمم شاخص انطباق 7.38، به عنوان نمونه ناسازگار طبقه بندی شد. این روش حساسیت بالایی به مولکول های آلی کوچک و غنی از نیتروژن دی سیان دی آمید و ملامین دارد، که برای سلامتی انسان مضر هستند.
در مقایسه با تکنیک های غیرهدفمند همراه با رامان و مادون قرمز، حساسیت به دست آمده در تشخیص بالا بودن میزان ملامین تقلبی خطرناک، نشان می دهد که این روش در آزمایش تضمین کیفیت پیروز بوده است.
منبع: جام جم آنلاین