طرز تهیه کوکی شکلاتی
به گزارش وبلاگ چراغ روشن، خبرنگارانـ کوکی نوعی نان شیرینی بیسکوییتی است است که بافت بسیار تردی دارد و می توان گفت یک شیرینی بین المللی پرطرفدار است. جالب است بدانید که این شیرینی خوشمزه برای اولین بار در قرن هفتم و در شهر سیستان ایران پخته شد. کوکی که دستور پخت بسیار ساده ای دارد، بین بچه ها یک خوراکی محبوب است؛ بعلاوه برای پذیرایی هم از آن استفاده می گردد. کوکی ها در انواع شکلاتی، وانیلی، پرسی، مغزدار، یخچالی، رولی، میله ای و... تهیه می شوند که هر کدام طعم خاص خود را دارند.
به گزارش وبلاگ چراغ روشن، شما می توانید در منزل با استفاده از یک دستور ساده برای خود و اعضای خانواده یک ظرف کوکی شکلاتی خوشمزه و ترد تهیه کنید و از خوردن آن لذت ببرید. در ادامه این مطلب طرز تهیه کوکی شکلاتی همراه با نکات مهم و فوت و فن های مربوط به تهیه آن تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه کوکی شکلاتی
آرد سفید شیرینی: 220 گرم
تخم مرغ: 1 عدد
زرده تخم مرغ: 1 عدد
نشاسته ذرت: 2 قاشق غذاخوری
کره: 140 گرم
شکر: 150 گرم
مغز گردوی خرد شده: 50 گرم
شکلات تخته ای خرد شده یا شکلات چیپسی: 80 گرم
بکینگ پودر: 1 قاشق چای خوری
نمک: نصف قاشق چای خوری
نکات مربوط به مواد اولیه
نکات مربوط به نشاسته ذرت
نشاسته ذرت شبیه آرد است و رنگ سفیدی دارد. نشاسته ذرت بعلاوه بافت نرمی دارد، به طوری که اگر میزانی از آن را بین دو انگشتتان بمالید، صدایی شبیه به جیرجیر از آن می شنوید. استفاده از نشاسته ذرت در انواع دسر ها و غذا ها عامل غلظت است. توجه داشته باشید که نشاسته گندم با نشاسته ذرت تفاوت دارد و نمی توان این دو را جایگزین یکدیگر کرد. نشاسته ذرت را می توانید در بسته بندی های بهداشتی از فروشگاه های مخصوص لوازم قنادی تهیه کنید.
نکات مربوط به شکلات
اگر ذائقه شما شیرینی پسند است، می توانید از شکلات تخته ای شیرین بهره ببرید و اگر به شیرینی علاقه ای ندارید، از آنجا که مواد اولیه کوکی دارای شکر است، می توانید از شکلات تخته ای تلخ و کم شیرینی بهره ببرید؛ بعلاوه می توانید به صورت دلخواه از شکلات تخته ای سفید و شیری نیز برای تهیه این کوکی بهره ببرید.
نکات مربوط به آرد
نکته مهمی که باید در خصوص آرد به آن توجه کنید، کیفیت آرد های موجود در بازار است که با هم تفاوت دارند. به همین علت متناسب با کیفیت آرد ممکن است میزان آن کم تر یا زیاد تر از میزانی گردد که در دستور گفته شده است؛ بنابراین موقع اضافه کردن آرد به این مسئله توجه داشته باشید. اگر دیدید مواد شیرینی درحال سفت شدن است؛ ولی هنوز میزانی از آرد به جای مانده است؛ یعنی آردی که اضافه نموده اید، کافی است و بقیه را اضافه نکنید. اگر هم طبق دستور عمل کردید؛ ولی حس کردید مواد شیرینی هنوز به آن غلظتی که باید برسد، نرسیده است؛ یعنی باید کمی بیشتر آرد اضافه کنید؛ بنابراین شما همواره میزان آردی را که در دستور گفته شده است، تهیه کنید. حال ممکن است این میزان با توجه به کیفیت آرد کم یا زیاد گردد.
طرز تهیه کوکی شکلاتی
1 ـ برای آغاز کار آرد شیرینی، نشاسته ذرت و بکینگ پودر را با هم مخلوط و سه بار الک کنید و کنار بگذارید.
2 ـ کره را که از یک ساعت قبل از یخچال خارج نموده اید و به دمای محیط رسیده است، داخل کاسه بریزید و شکر را به آن اضافه کنید. کره و شکر را با قاشق یا همزن دستی هم بزنید تا شکر آب گردد؛ سپس تخم مرغ و زرده تخم را اضافه کنید. با همان همزن دستی یا قاشق مواد را هم بزنید تا تخم مرغ کاملا با کره و شکر مخلوط گردد.
3 ـ در این مرحله مواد خشک را که از قبل با هم مخلوط نموده اید، به مایه کوکی اضافه کنید و آرام هم بزنید تا آرد کاملا در مایه کوکی مخلوط گردد. در آخر تکه های شکلات و گردوی خرد شده را به خمیر کوکی اضافه کنید و کمی دیگر هم بزنید.
4 ـ خمیر آماده را داخل کیسه فریزر بریزید و در کیسه را کاملا ببندید. کیسه خمیر را به مدت یک ساعت داخل یخچال بگذارید تا خمیر استراحت کند.
5 ـ بعد از این مدت زمان خمیر را از یخچال خارج کنید و کمی ورز بدهید؛ سپس با خمیر گلوله هایی به میزان گردو درست کنید. کف سینی فر کاغذ روغنی پهن کنید و گلوله های کوکی را با فاصله از هم داخل سینی فر بچینید. سینی فر را به مدت 15 دقیقه در فر 180 درجه که از قبل آن را گرم نموده اید، بگذارید تا کوکی ها بپزند. بعد از پخت کوکی ها را از فر خارج کنید و اجازه بدهید کاملا خنک شوند؛ سپس آن ها را داخل ظرف سرو بچینید و با چای یا قهوه میل کنید، نوش جان.
منبع: فرارو