طرز تهیه مربای سیب مجلسی زعفرانی قرمز و زرد با طعم بازاری
به گزارش وبلاگ چراغ روشن، طرز درست کردن مربای سیب قرمز یا زرد یا سایر میوه ها حس و حال شیرینی دارد و اگر نسبت ها و نکات مهم را به درستی رعایت کنید یک مربا سیب حرفه ای دارید. مربای سیب یکی از خوشمزه ترین و و جز سه مربای برتر ایرانی است. طرز تهیه مربای سیب قرمز یا زرد مجلسی و زعفرانی و نکات مهم شکرک و کپک نزدن مربای سیب را در از بخوانید.
طرز تهیه مربای سیب قرمز یا زرد مجلسی زعفرانی
مدت زمان آماده سازی: 15 دقیقه
مدت زمان پخت مربای سیب: 1 ساعت
مواد لازم برای تهیه مربای سیب زعفرانی
- سیب زرد یا قرمز: 1 کیلوگرم پوست گرفته (معادل 1 و نیم کیلوگرم سیب با پوست و سالم)
- شکر: 800 تا 1 کیلوگرم
- آب: 3 لیوان فرانسوی دسته دار (منظور از هر لیوان فرانسوی دسته دار یک پیمانه است)
- گلاب: 3 قاشق غذاخوری
- زعفران دم کرده غلیظ: 2 قاشق غذاخوری
- وانیل: ½ قاشق چایخوری
- هل: 3 عدد خرد شده
- آبلیمو: 3 قاشق غذاخوری
مراحل طرز تهیه مربای سیب با پیمانه
مربای سیب زعفرانی به دلیل عطر و مزه فوق العاده ای که دارد، بسیار پرطرفدار است. شما می توانید برای تهیه این مربای خوشمزه از هر نوع سیبی که در خانه دارید استفاده کنید. در ادامه می توانید با مراحل طرز تهیه مربای سیب آشنا شوید.
مرحله اول؛ پختن سیب ها
برای درست کردن مربای سیب مجلسی و خرد شده ابتدا سیب ها را بشورید و پوست بگیرید. هسته سیب را جدا کنید و به قطعات دلخواه تقسیم کنید. سیب ها را در یک قابلمه بریزید و به آن ها 2 قاشق مرباخوری آبلیمو و 2 الی سه لیوان آب اضافه کنید. این کار مانع از سیاه شدن و له شدن سیب ها حین پخت مربا می شود.
مرحله دوم؛ آماده کردن شهد مربای سیب
در دومین مرحله از طرز تهیه مربای سیب خانگی باید آب و شکر را داخل یک قابلمه بریزید و روی شعله ملایم گاز بگذارید تا جوش بیاید. شکر را در آب هم بزنید تا زودتر حل شود.
مرحله سوم؛ ترکیب کردن سیب ها با شهد
در این مرحله از طرز تهیه مربای سیب باید سیب ها را آبکش کنید ولی نشورید. وقتی ترکیب آب و شکر جوش آمد سیب ها را اضافه کنید. اجازه دهید سیب ها روی شعله ملایم گاز بپزند و شهد مربا هم غلیظ شود و قوام پیدا کند.
مرحله چهارم؛ آماده کردن مربای سیب
در 30 دقیقه پایانی پخت 1 قاشق غذاخوری آبلیمو، گلاب، زعفران، هل و وانیل را اضافه کنید. حین پخت مربا درب قابلمه را نگذارید تا مربا حسابی شفاف و طلایی و خوشرنگ شود. اگر می خواهید یک مربای سیب قرمز رنگ داشته باشید حین پخت مربا درب قابلمه را به صورت نیمه باز بگذارید.
وقتی که سیب ها نرم شدند و به حدی رسیدند که برای یک مربای جا افتاده و نرم آماده بودند شعله گاز را خاموش کنید. وقتی مربا خنک شد در ظروف شیشه ای تمیز، خشک و بدون بو بریزید و درب شیشه را محکم ببندید. این بهترین روش تهیه مربای سیب زعفرانی مجلسی است.
نکات و فوت و فن های طرز تهیه مربا سیب
*برای درست کردن مربای سیب می توانید سیب ها را با استفاده از هر قالبی که دوست دارید برش دهید.
*در صورتی که دوست دارید رنگ مربای سیب خانگی شما قرمز شود، باید بعد از پخت تقریبی مربا یک شعله پخش کن زیر قابلمه قرار دهید و درب قابلمه را روی آن بگذارید. سپس اجازه دهید مربا با دمای کم برای 1 تا 2 ساعت دیگر بجوشد و تغییر رنگ دهد. در صورتی که غلظت مربا زیاد شد، می توانید مقداری آب به مربا اضافه کنید و دوباره آن را بجوشانید.
*در طرز تهیه مربای سیب سبز و مربای سیب گلاب می توانید در اواسط پخت مربا، مقداری پودر ژله سبز رنگ به مربا اضافه کنید تا رنگ مربای شما خوشرنگ تر شود.
*برای این که مطمئن شوید مربای سیب به قوام مناسب رسیده یا نه می توانید یک قاشق از شربت مربا را در نعلبکی بریزید و برای 3 دقیقه در فریزر بگذارید. اگر بعد از خارج کردن نعلبکی شربت حالتی کشدار و غلیظ داشته باشد، یعنی به قوام رسیده است.
*در طرز تهیه مربای سیب قرمز یا زرد می توانید برای طعم دادن به مربا تنها از و مقداری زعفران استفاده کنید. به یاد داشته باشید که بعد از پخت کامل مربا حتماً چوب دارچین را از قابلمه خارج کنید.
*برای طرز تهیه مربای سیب رنده شده باید پوست سیب را جدا کنید و سپس آن را با درشت، رنده کنید و سپس در آب سرد بریزید تا سیاه نشود. ترکیب شکر و آب را روی قابلمه قرار دهید تا شهد آماده شود. سپس سیب های رنده شده را از آب خارج کنید و داخل شهد بریزید و صبر کنید تا مربا آماده شود.
بیشتر بخوانید: روش های پیشگیری از شکرک و کپک زدن مربا
سوالات متداول
طرز تهیه مربای سیب گلاب به صورت درسته چگونه است؟
برای درست کردن مربای سیب گلاب درسته باید سیب ها را پوست بگیرید و دانه های سیب را بدون برش دادن کامل سیب جدا کنید. سپس شهد مربا را آماده کنید و در نهایت سیب ها را داخل شهد قرار دهید و اجازه دهید برای نیم ساعت تا 45 دقیقه پخته شوند.در صورت تمایل می توانید در مراحل پایانی پخت مربا مقداری زعفران و گلاب نیز به این مربا اضافه کنید.
طرز تهیه مربا سیب با آهک چگونه است؟
اضافه کردن آهک به مربا موجب می شود تا بافت سفت و منسجمی به خود بگیرد. برای این کار باید 1 کیلوگرم آهک خوراکی را با 6 تا 7 لیوان آب سرد ترکیب کنید. سپس چند ساعت آن را به حال خود رها کنید و زمانی که آهک کاملاً ته نشین شد، مایع شفاف و آب مانند روی ظرف را برای تهیه مربا جدا کنید.
برای درست کردن مربای سیب با آهک باید آب آهک را روی سیب ها بریزید و اجازه دهید سیب ها برای 24 ساعت در این آب بمانند. سپس سیب ها را آبکش کنید و چند بار با آب خنک بشویید و برای چند ساعت در آب قرار دهید تا آهک کاملاً از آن خارج شود.
سپس سیب ها را همراه با آب در قابلمه بریزید و بعد از 5 دقیقه جوشیدن، دوباره آن ها را آبکش کنید. در نهایت شربت مربا را آماده کنید و سیب ها را داخل شربت بریزید و اجازه دهید مربا غلیظ شود.
منبع: افق کوروش