سالم ترین سبزیجاتی که در فصل گرما باید مصرف کنید
به گزارش وبلاگ چراغ روشن، بیشتر سبزیجات به طور طبیعی چربی و کالری کمی دارند. هیچ یک از سبزیجات حاوی کلسترول نیست.
به گزارش وبلاگ چراغ روشن، سبزیجات منابع مهم بسیاری از مواد مغذی از جمله پتاسیم، فیبر غذایی، اسید فولیک و ویتامین های آ، ث وEهستند. خوردن رژیم غنی از میوه ها و سبزیجات به عنوان بخشی از یک برنامه غذایی سالم می تواند خطر سکته مغزی، بیماری های قلبی عروقی، دیابت نوع 2، بعضی سرطان ها مانند سرطان دهان، معده، کولون و رکتوم، سنگ های کلیوی و کاهش توده استخوانی را کاهش دهد.
سالم ترین سبزیجاتی که در فصل تابستان به راحتی به آنها دسترسی دارید، از این قرار است:
خانواده پیاز: سبزیجات خانواده پیاز از قبیل تره فرنگی، سیر و ... یک آنتی اکسیدان ضد سرطان است و مزایای فیتوکمیکال دارد به طوری که در برابر ابتلا به سرطان ریه و پروستات محافظت ایجاد می نماید. علاوه بر خاصیت ضد سرطانی، 5 دلیل دیگر برای خوردن پیاز وجود دارد: ضد انعقاد است، ضد درد است، ضد فشار خون است، خون ساز است، استخوان ساز است.
ذرت: ذرت پخته شده حاوی بالاترین میزان آنتی اکسیدان هایی مانند لوتئین است که با نابینایی در بزرگسالان مسن تر مبارزه می نماید. ذرت سرشار از انواع ویتامین ها و مواد معدنی از جمله ویتامین های گروه ب مانند تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، پانتوتنیک اسید، فولات و نیز ویتامین ث بعلاوه پتاسیم، فسفر و منگنز است. انواع فیبرهای محلول و نامحلول به فراوانی در ذرت یافت می شوند. هر 100 گرم ذرت، 5 درصد احتیاج روزانه شما به فیبر را تامین می نماید و مصرف آن در کاهش خطر ابتلا به سرطان کولون و کلسترول خون بسیار موثر است.
نخود فرنگی: مصرف روزانه نخود سبز همراه با دیگر حبوبات، خطر ابتلا به سرطان معده را کاهش می دهد. نخود فرنگی حاوی موادی برای تقویت سلامت استخوان ها است ضمن این که منبع غنی از ویتامین ب 6 و اسید فولیک نیز محسوب می گردد. نخود فرنگی منبع خوبی از ویتامین های ب2، ب1 و ب 3 نیز هست که همه این ویتامین ها برای سوخت و ساز چربی، پروتئین و کربوهیدرات ضروری هستند.
کلم پیچ: برگ های سبز این نوع کلم سرشار از ویتامین ث است؛ آنتی اکسیدانی که خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد و در کاهش سطح ال دی ال یا همان کلسترول بد نیز موثر است. یک فنجان کلم پیچ خرد شده، 33 کالری دارد که 9 درصد احتیاج روزانه کلسیم را تامین می نماید. همچنین منبع خوبی از مواد معدنی مانند مس، پتاسیم، آهن، منگنز و فسفر است. فواید کلم پیچ برای سلامتی تا حد زیادی مرتبط با محتوای بالای آنتی اکسیدان هایی مانند ویتامین کا، آ، و ث و مواد مغذی مانند سولفور است.
کلم بروکلی: سرشار از آنتی اکسیدان های ضد سرطان است. در یک مطالعه، مردانی که در هفته 5 وعده یا بیشتر سبزیجات چیلیایی مانند بروکلی را مصرف می کردند، در یک دوره 10 ساله، 50 درصد کمتر از سایرین به سرطان مثانه مبتلا شدند.
فلفل دلمه ای قرمز: یک عدد فلفل دلمه ای متوسط تنها 32 کالری دارد و سرشار از ویتامین ث است. مصرف این نوع فلفل به دلیل وجود ویتامین ب 6 و اسید فولیک، به دفع تصلب شرائین در دیابتی ها که می تواند منجر به بیماری های قلبی گردد یاری می نماید. هر دوی این ویتامین ها باعث کاهش هموسستئین می شوند؛ مولکول خطرناکی که باعث تخریب رگ های خونی شده و باعث افزایش حمله قلبی و سکته مغزی می گردد.
اسفناج: سرشار از کاروتنوئیدها برای ترویج سلامت چشم و یاری به جلوگیری از دژنراسیون ماکولا وابسته به سن است. پژوهش ها نشان داده فلاوونوئید موجود در اسفناج، تقسیم سلولی سلول های سرطانی در معده و پوست را کاهش داده و همچنین سبب کاهش چشمگیر خطر ابتلای افراد به سرطان پروستات می گردد. نئوگزانتین و ویولاگزانتین از جمله مواد ضدالتهاب موجود در اسفناج است.
جوانه یونجه: منبع غنی از بتاکاروتن است؛ آنتی اکسیدانی که در برابر سرطان های ریه و پوست محافظت ایجاد می نماید و منجر به تقویت سلامت موها، لثه ها، ناخن، غدد، استخوان و دندان می گردد. جوانه یونجه منبع خوب ویتامینEنیز محسوب می گردد و آنهم برای جلوگیری از حملات قلبی و خطر مرگ ناشی از سرطان مثانه.
کلم بروکسل: آنتی اکسیدان های موجود در این کلم منجر به خنثی کردن رادیکال های آزاد ایجاد کننده سرطان می شوند. مصرف تنها یک دوم فنجان کلم بروکسل، 80 درصد میزان احتیاج روزانه به ویتامین ث را تامین می نماید. کلم بروکسل و مصرف منظم آن به مبارزه با بیماری های قلبی یاری نموده و خطر آب مروارید را دفع می نماید.
چغندر: حاوی سطح بالایی از آنتی اکسیدان ها برای مبارزه با سرطان است و لوتئین موجود در آن به حفظ سلامت چشم یاری می نماید.
منبع : ایرنا
منبع: جام جم آنلاین