خبرنگاران توصیه های تغذیه ای برای پیشگیری از بیماری های رایج در ماه رمضان

به گزارش وبلاگ چراغ روشن، همدان- خبرنگاران- رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: یبوست، سردرد و کاهش قند خون از بیماری های رایج هستند که با رعایت اصول تغذیه ای در ماه رمضان می توان از این بیماریها پیشگیری کرد.

خبرنگاران توصیه های تغذیه ای برای پیشگیری از بیماری های رایج در ماه رمضان

آرزو کاوه ئی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار وبلاگ چراغ روشن گفت: مصرف زیاد نان های تهیه شده از آرد سفید شامل نان لواش و فانتزی و کاهش مصرف آب و غذاهای حاوی فیبر از جمله میوه و سبزی می تواند موجب یبوست گردد و یبوست سبب هموروئید (بواسیر) و سوء هاضمه همراه با احساس پری معده می گردد.

وی راه های پیشگیری یبوست را پرهیز از مصرف زیاد مواد غذایی مثل نان سفید، افزایش نوشیدن آب، استفاده از نان های سبوس دار از جمله نان سنگک و جو به همراه مایعات، افزایش مصرف میوه ها به خصوص میوه های حاوی فیبر بالا مثل هندوانه و سبزی ها دانست.

رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان اضافه نمود: مصرف خاک شیر یا تخم شربتی با آب داغ در موقع خواب، همچنین خوردن آلو و انجیر خیس خورده در آب هنگام خواب همراه با یک لیوان آب ولرم نیز برای پیشگیری از یبوست توصیه می گردد.

کاوه ئی گفت: به دلایل مختلف مانند عادت به کافئین و تنباکو و قطع آن، خستگی و کاهش استراحت و خواب کافی به علت فعالیت زیاد در طول روزه و از دست دادن آب بدن، گرسنگی، کاهش قند خون یا افت فشار خون سردردهایی پدید می آید.

وی با بیان اینکه سردردهای میگرنی نیز در این دوران تشدید می گردد شرح داد: کاهش قند خون و کم آبی باعث افرایش اسیدهای چرب آزاد خون شده و به طور مستقیم اثر شدیدی بر آزاد سازی کاتکولامین ها در موارد میگرن می گردد اما حتی این افراد نیز با هدایت و یاری پزشک معالج و ایجاد تغییرات مختصر در مصرف دارو می توانند روزه بگیرند.

رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان راه های پیشگیری از سر درد را نوشیدن آب و مایعات کافی، مصرف سبزیجات در وعده سحری، استراحت و خواب کافی در طول ماه رمضان، قرار نگرفتن در معرض نور خورشید و در صورت ضرورت حضور ، استفاده از عینک و کلاه دانست.

کاوه ئی تاکید نمود: فعالیت های بدنی و ورزش در معرض نور خورشید نباید انجام گردد همچنین ترک استعمال سیگار یک تا 2 هفته قبل از ماه مبارک یا به حداقل رساندن استعمال آن و کاهش تدریجی مصرف قهوه و چای پررنگ پیش از ورود به ماه مبارک رمضان در کاهش سردرد موثر است.

وی بیان نمود: ضعف، سرگیجه، خستگی، نبود تمرکز، تعریق، لرزش، کاهش فعالیت و قدرت جسمانی، سردرد، تپش قلب از علائم کاهش قند خون است و مصرف زیاد قندهای ساده در وعده سحر باعث ترشح زیاد انسولین و اُفت قند در طول روز می گردد همچنین مصرف نکردن سحری موجب اُفت شدید قند خون و حتی کاهش هوشیاری فرد در طول روز می گردد.

رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان راههای پیشگیری از کاهش قند خون را حذف نکردن وعده سحری، پرهیز از مصرف غذاها و نوشیدنی های حاوی قندهای ساده در وعده سحری و تنظیم مصرف داروهای کنترل نماینده دیابت بر اساس توصیه های پزشک در افراد دیابتیک بیان کرد.

کاوه ئی اضافه نمود: مصرف وعده سحری با رژیم غذایی سالم و استفاده از خرما و موادغذایی فیبر مانند نان سبوس دار و سبزیجات و حبوبات در وعده سحری نیز توصیه می گردد چرا که فیبرها در وعده سحری موجب تنظیم قند خون در طول می گردد و از افت ناگهانی قند خون جلوگیری می نمایند.

منبع: ایرنا

به "خبرنگاران توصیه های تغذیه ای برای پیشگیری از بیماری های رایج در ماه رمضان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبرنگاران توصیه های تغذیه ای برای پیشگیری از بیماری های رایج در ماه رمضان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید