چربی قهوه ای از قلب محافظت می نماید
به گزارش وبلاگ چراغ روشن، نوع خاصی از چربی در بدن، به نام چربی قهوه ای وجود دارد که نقش محافظت کننده در برابر بیماری های قلبی دارد.
به گزارش وبلاگ چراغ روشن از وبلاگ چراغ روشن، نوع خاصی از چربی در بدن، به نام چربی قهوه ای وجود دارد که می تواند نقش محافظت کننده در برابر بیماری های قلبی، دیابت نوع 2 و فشار خون بالا داشته باشد و به کالری سوزی یاری کند.
تحقیقات محققان آمریکایی که در ژورنال Nature Medicine منتشر شده، نشان می دهد که حتی افراد چاق نیز از این اثر حفاظتی چربی قهوه ای سود می برند.
محققان دانشگاه راکفلر در شهر نیویورک نتایج اسکن بیش از 52 هزار بیمار از مرکز سرطان Memorial Sloan Kettering را بین سال های 2009 و 2018 آنالیز کردند.
طبق نتایج این تحقیق، دیابت نوع 2 فقط در 4.6 درصد از افراد دارای بیشترین میزان چربی قهوه ای (حتی افراد چاق) مشاهده شد، در حالی که 9.5 درصد از افراد فاقد این چربی به دیابت نوع 2 مبتلا بودند. همچنین سطح کلسترول ال دی ال یا همان کلسترول بد در گروه اول به مراتب کمتر بود. چربی قهوه ای گلوکز را برای مصرف انرژی می سوزاند و به ثبات سطح قند خون و جلوگیری از دیابت یاری می نماید.
پل کوهن، محقق ارشد این مطالعه می گوید: چربی قهوه ای باعث سوخت و ساز چربی سفید می گردد. این نوع چربی به طور طبیعی در بدن هنگام تولد وجود دارد ولی با افزایش سن، از میزان آن کاسته می گردد. این نوع چربی بر خلاف چربی سفید که در شکم، دور کمر و زیر پوست ذخیره می گردد، در اطراف گردن، امتداد شانه ها و قلب وجود دارد.
چربی قهوه ای به عنوان یک لایه محافظ برای گرم نگه داشتن ما نیز عمل می نماید. فراوری چربی قهوه ای آسان نیست. با این حال ورزش منظم، خواب با کیفیت و قرار دریافت در معرض سرما می تواند چربی سفید را به قهوه ای تبدیل کند.
در حالی که اولین و سریع ترین عکس العمل بدن در سرما لرزیدن برای فراوری گرما است، در نهایت بدن پیروز می گردد مقدار کافی سلول های چربی قهوه ای فراوری نموده تا بتواند وظیفه گرم کردن بدن به طور کامل را به این سلول ها محول کند.
منبع: جام جم آنلاین