نبات رژیمی کم کالری تولید شد
به گزارش وبلاگ چراغ روشن، دکتر قدیر رجب زاده مدیر مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی با بیان اینکه محققان این موسسه پیروز به تولید نبات رژیمی کم کالری شدند، اضافه کرد: این فناوری حاصل اجرای پروژه مشترک موسسه علوم و صنایع غذایی با بخش خصوصی بود که با هدف دستیابی به فناوری تولید نبات با کالری کاهش یافته اجرا شده است.

با ما همراه باشید و درباره سفرباران بیشتر بدانید.
وی گفت: به دلیل پیچیدگی فرایند کریستالیزاسیون قندهای کم کالری و تفاوت آن با ساکاروز در این پروژه بعد از جایگزینی کامل ساکاروز با قندهای کم کالری و اصلاح فرمولاسیون، فرآیند کریستالیزاسیون با قندهای انتخابی طراحی و بهینه سازی شد.
وی شرح داد: در این پروژه برای اولین بار در جهان کریستال بزرگ رشدیافته به هم پیوسته از قندهایی غیر از ساکاروز و با کالری کاهش یافته به شکل نبات تولید شد.
رئیس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی اظهار داشت: محصول نهایی تولید شده در این پروژه قابل مصرف برای همه افراد جامعه به ویژه افراد حساس به مصرف ساکاروز و قندهای پرکالری است.
دکتر سمیرا یگانه زاد، مدیر گروه فرآوری مواد غذایی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی و مجری این طرح پژوهشی با بیان اینکه نبات علاوه بر ایران در آمریکا و برخی دیگر از کشورها تولید می شود گفت: یکی از محصولات پر مصرف که امروزه به صورت صنعتی تولید می شود و در جهان و به ویژه در کشور ایران به میزان زیادی به عنوان شیرین کننده نوشیدنی هایی نظیر چای استفاده می شود نبات است.
وی اضافه نمود: نبات کریستال رشد یافته ساکاروز می باشد که مکان اولیه تولید آن ایران و هندوستان ذکر شده است، در فرآیند تولید نبات کریستالهای درشت ساکاروز در اثر سردشدن محلول فوق اشباع شکر تولید می گردند.
وی اظهار داشت: عوامل مختلفی نظیر دما، درجه فوق اشباعی و تلاطم در زمان فرآیند، بر شکل، اندازه و ظاهر کریستال نهایی موثر است.
عضو هیأت علمی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی ادامه داد: از آنجا که ساکاروز قند اصلی تشکیل دهنده این محصول می باشد، مصرف آن برای بسیاری از افراد مبتلا به بیماری های قلبی عروقی، دیابت و افراد مبتلا به عارضه چاقی و اضافه وزن مضر می باشد. این درحالیست که می توان با تولید نبات حاوی قندهای کم کالری این مشکل را برطرف کرد.
منبع: خبرگزاری مهر