مودم همراه ایرانسل FD، M40 G1: تکرار مودم های 4G با کمترین امکانات و قابلیت ها
به گزارش وبلاگ چراغ روشن، برای اپراتورهای موبایل ایران، هنوز در بر یک پاشنه می چرخد و برنامه ای برای تغییر وجود ندارد.
در همه جای جهان، برترین مودم های همراه و ثابت به مشتریان داده می گردد تا بالاترین تجربه کاربری، سرعت، کیفیت، امکانات و قابلیت ها را داشته باشند و ترغیب و تشویق به مصرف بیشتر اینترنت و خرید طرح های نو شوند. میان اپراتورهای موبایل برای ارائه مودم های با کیفیت، یک رقابت سنگین وجود دارد و لابی های پنهانی تا اولین اپراتوری باشند که مودم نو پرچم دار فلان برند را به مشترکان خود می دهند.
در ایران، داستان کاملا برعکس است. اپراتورهای موبایل می گردند و پایین ترین، قدیمی ترین، بی کیفیت ترین و ساده ترین مودم های برندهای چینی را یافته و با زدن یک لوگو روی بدنه آن ها و قفل کردن فریم ویر، به مشتری می فروشند.
این داستان تکرار و تکرار می گردد و هر سال، بی توجه به فناوری های نو، تغییر نسل شبکه های موبایل و وای فای و ورود ده ها قابلیت پیشرفته به بازار، همان مودم قدیمی ده سال پیش را البته با یک ظاهر و برند نو روانه بازار می نمایند.
آنالیز مودم ایرانسل FD-M40 G1
چندین دوست و خواننده عزیز، ازمان سوال کردند چرا درباره مودم 4G نو ایرانسل FD-M40 G1 اطلاع رسانی نکردید و چیزی ننوشتید و مزایا/معایب آن را آنالیز نکردید.
واقعیتش این است که وقتی سراغ یک مودم نو ایرانسل یا همراه اول یا برندهای دیگر می رویم و بعد می بینیم هیچ نکته مثبت و تازه ای ندارد و تکرار مودم های قبلی است؛ بی خیال نوشتن درباره آن می شویم یا اینکه اصلا چیزی برای نوشتن درباره این مودم پیدا نمی کنیم.
اگر بخواهیم درباره مودم ایرانسل FD-M40 G1 بنویسیم؛ همه اش می گردد این دو خط: یک مودم 4G همراه و جیبی در رده LTE Cat 4 با حداکثر سرعت دانلود 150 مگابیت و وای فای تک بانده 802.11n روی فرکانس 2.4 گیگاهرتز، باتری بسیار کم ظرفیت 2200 مگابیت برای دو الی سه ساعت کار بدون برق با شیار سیم کارت و اسلات کارت حافظه و پشتیبانی از SMS و یک نمایشگر کوچک!
همه چیزی که می گردد درباره مودم FD-M40 G1 گفت همین بود. واقعا چیزی بیشتر برای گفتن نیست. نه از MIMO و MU-MIMO و وای فای 5 و وای فای 6 و وای فای Wi-Fi 6E خبری هست؛ نه از تجمیع فرکانس و درگاه های و تنظیمات مختلف!
تازه به نظر ما این مودم مشکلاتی هم دارد. مثلا فقط از باندهای رادیویی FDD شماره 3 و 7 پشتیبانی می نماید در حالی که در بسیاری از منطقه ها، ایرانسل روی باند رادیویی 1 سرویس می دهد و به تدریج دارد باندهای رادیویی دیگر را نیز فعال می نماید. محدودیت باندهای رادیویی این مودم باعث می گردد هر کجایی نتوانید به شبکه موبایل ایرانسل متصل شوید.
باتری این مودم جداشدنی است که خوب شاید این مزیت محسوب گردد. دو کلید روشن/خاموش دستگاه و WPS دارد و هیچ کلیدی برای تنظیمات نمایشگر پیدا نمی کنید.
بعضی کاربران تنها به این علت سراغ خرید مودم FD-M40 G1 می فرایند که می گویند خود ایرانسل این مودم را فراوری نموده یا پیشنهاد خرید داده و حتما با شبکه موبایل خودش بهتر کار می نماید و آنتن دهی بیشتری دارد یا سرعت بالاتری می دهد. این فرضیه کاملا اشتباه و رد شده است و اتفاقا، مودم های آنلاکی که از مشخصات بهتری دارند و فناوری های به روزتری ارائه می دهند؛ در پنل کاربری خود تنظیمات و قابلیت هایی دارند که باعث می شوند شما بتوانید آنتن دهی و سرعت بیشتری را تجربه کنید.
چرا مودم ایرانسل FD-M40 G1 در فروش پیروز نمی گردد و به جای آن چه مودمی بخریم؟
مودم FD-M40 قدیمی ایرانسل با فروش خوبی همراه بود و این اپراتور می خواهد با عرضه مودم FD-M40 G1 همین پیروزیت را تکرار کند ولی به نظر ما از این نکته غافل است که زمانی مودم FD-M40 عرضه شد که هنوز شبکه های موبایل این قدر پیشرفت ننموده بودند و مردم با داشتن یک اینترنت همراه در حد 10 مگابیت بسیار شادمان می شدند.
این روزها با دسترسی به اینترنت 4.5G و عرضه مودم هایی که سرعت های بالای 100 مگابیت می دهند و شبکه های 5G و اینکه کل زندگی و کار مردم روی اینترنت موبایل آمده است؛ حتی سرعت های 20 مگابیت و 30 مگابیت نیز کاربران را راضی نمی نماید و دنبال مودم هایی با رده LTE Cat بیشتر و تجمیع فرکانس و وای فای دو بانده هستند.
اگر یک کاربر بخواهد مودم 4G در حد یک میلیون تومان بخرد؛ هم اکنون، در بازار ایران مودم های 4G قابل حمل بسیار بهتری نسبت به مودم ایرانسل FD-M40 G1 یافت می گردد.
ایرانسل مودم FD-M40 G1 را در سایت خودش 1.059.000 تومان به فروش می رساند ولی در بازار قیمتی 1.100 تا 1.200 میلیون تومان دارد. حالا وارد بازار شویم و ببینیم چه مودم های با مشخصات بسیار بهتری یافت می گردد.
شما می توانید مودم هایی مانند تی پی لینک M7300، نزتک 77C یا تی پی لینک M7200 را با همین قیمت ها یا مقداری بیشتر بخرید. یکی از برترین مودم های همراه 4G بازار ایران، مودم هواوی E5577C که قیمتی در حدود 1.5 میلیون تومان داشته ولی از نظر مشخصات، کیفیت ساخت، امکانات و کاربری بسیار بهتر و سرتر از مودم ایرانسل FD-M40 G1 است.
منبع: شبکه چی