با وجود تحریم ها، ایران همچنان میزبان بیماران خارجی است
به گزارش وبلاگ چراغ روشن، داریوش فرهود گفت: از لحاظ نیروی انسانی قابل رقابت با دنیا هستیم، اما باتوجه به تحریم ها از نظر تجهیزات کمی مشکل داریم و این در حالی است که از بسیاری از کشورها، برای درمان به ایران می آیند.

به گزارش گروه اجتماعی وبلاگ چراغ روشن، داریوش فرهود پدر علم ژنتیک ایران با ویژه برنامه فجر دانش در خصوص دستاورد های پزشکی نوین در انقلاب اسلامی مصاحبه کرد.
فرهود گفت: از سال 51 گروه ژنتیک انسانی در کشور تشکیل شد که اولین گروه در آموزش و پژوهش در این حوزه بود. تا آن موقع کار های کوچکی روی ژنتیک حیوانی انجام می شد، اما روی ژنتیک انسانی کاری انجام نشده بود و خوشبختانه در حال حاضر بالای 150 پزشک ژنتیک در کشور وجود دارد، اما با وجود تحریم ها، از تهیه دستگاه ها کمی عقب افتادیم.
وی بعلاوه ژنتیک را علمی با سرعت پیش رونده دانست و ادامه داد: باید در این حوزه بسیار کوشا باشیم تا از جهان عقب نمانیم.
پدر علم ژنتیک ایران اظهار کرد: از لحاظ نیروی انسانی قابل رقابت با جهان هستیم، اما از نظر تجهیزات و باتوجه به تحریم ها، کمی مشکل داریم و این در حالی است که از بسیاری از کشورها، برای درمان به ایران می آیند.
فرهود با بیان اینکه ویروس کرونا از حدود 20 هزار سال پیش در منطقه ها شرقی چین وجود داشته اظهار کرد: در حال حاضر جهان به سمت استفاده از ژنتیک برای درمان رفته است. به محض جراحی بیمار سرطانی و حتی پیش از آن، خون فرد گرفته و DNA آن جدا می گردد و به طور دقیق معین می گردد چه نوع دارویی متناسب با ژنتیک فرد است و همان را برای فرد تجویز می نمایند.
وی در ادامه با اشاره به جهش متخصصان ژنتیک در کشور اضافه نمود: در عرض 5 سال آینده اتفاقات بزرگی در حوزه ژنتیک در ایران رخ می دهد.
بعلاوه احسان مصطفوی عضو هیئت علمی و مدیر روابط عمومی و امور بین الملل انستیتو پاستور ایران گفت: در دهه های اخیر در توسعه حوزه تشخیصی و تحقیقاتی این انستیتو باتوجه به تهدید بیماری های نوپدید و مقاومت های آنتی بیوتیکی اقدامات چشمگیری صورت گرفته که نمود اصلی را در بیماری کرونا نشان داد.
وی راه اندازی شبکه آزمایشگاهی تشخیصی کرونا و فراوری واکسن پاستوکووک را دو اتفاق مهم این انستیتو دانست و ادامه داد: حدود 15 میلیون دز واکسن تا امروز فراوری شده و پتانسیل افزایش ظرفیت فراوری را داریم. بعلاوه در حوزه تشخیصی و فراوری سایر واکسن ها نیز وارد شده و به زودی فاز بالینی آن شروع می گردد.
مصطفوی با بیان اینکه کرونا لزوم تشخیص و درمان سریع بیماری های واگیر را پررنگ کرد یادآور شد: ظرفیت انستیتو را بالا بردیم که اگر پس از کووید نیز کشور دچار چنین ویروس هایی شد، بتواند به خوبی و به موقع جوابگو باشد.
منبع: رادیو تبادل نظر
منبع: خبرگزاری دانشجو