با راه های برطرف خستگی قلب دوم آشنا شوید ، تسکین پا درد در سه سوت! ، این گیاه برای درمان درد پا معجزه می نماید
به گزارش وبلاگ چراغ روشن، فقط کسانی که ماساژ پا را امتحان نموده باشند، می دانند که میان ماساژ دادن و ندادن پاها تفاوت از زمین تا آسمان است! به همین دلیل هم ما تمرکزمان را روی ارائه روش های ماساژ پا گذاشته ایم و سعی داریم تمام زیروبم های لازم را به شما یاد بدهیم تا انرژی ازدست رفته را به پاهایتان برگردانید.
به گزارش وبلاگ چراغ روشن، برای ماساژ پا احتیاج به وسایل اولیه و دانستن نکات لازم دارید.
ماساژ دادن هم مثل خیلی از کارهای دیگر به وسایل خاص خودش احتیاج دارد. وسایل ضروری ماساژ پا شامل یک کاسه یا تشت بزرگ است که فقط به همین کار اختصاص دارد، بعلاوه دو عدد حوله لطیف و گرم و لوسیون و روغن های ماساژ.
اگر بعد از یک روز کاری شلوغ به منزل رسیدید و احساس کردید اگر پاهای تان زبان داشتند، الآن آغاز به گریه وزاری می کردند، اول از همه، پاهای تان را خیلی تمیز و با آب ولرم بشویید و خشک کنید. بعد تشت یا ظرف کوچکی را که برای ماساژ پا در نظر گرفته اید، آماده نموده و داخلش را با آب ولرم یا داغ پر کنید. (گودی تشت باید طوری باشد که حداقل تا قوزک پای شما را بپوشاند.)
حالا وقت آن رسیده که دست های تان را هم زیر آب گرم بگیرید تا اگر احیاناً سرد هستند، خوب گرم شوند و آماده برای ماساژ دادن.
حوله ها، لوسیون و روغن را دم دست تان بگذارید. ترجیحاً یک بالش یا کوسن در اطراف تان داشته باشید تا بتوانید موقع ماساژ از آن بهره ببرید. تأکید داریم که این وسایل را نزدیک تان بگذارید که وسط ماساژ مرتب مجبور نشوید بلند شوید و دنبال شان بروید. این کار باعث می گردد پا اصطلاحاً سرما بخورد.
می توانید موزیک موردعلاقه تان را بگذارید و در حین مراحل بعدی از آن لذت ببرید. (باز هم یادتان باشد، کنترل پخش موزیک را در دسترس تان بگذارید.)
یک جفت جوراب روفرشی لطیف و نرم تهیه کنید و آن را به صورت اختصاصی برای وقت هایی در نظر بگیرید که ماساژ پا دارید.
حواس تان باشد
آدم ها معمولاً وقتی سرگرم کاری می شوند، خیلی چیزها یادشان می رود. یکی از این چیزها اهمیت دادن به خود است.
درست است که یک عالمه کار سرتان ریخته، درست است که عید را پیش روی دارید و زمان برای انجام دادن کارها، کم است و درست است که وقت سر خاراندن ندارید، اما لطفاً مراقب خودتان هم باشید.
هر جا که هستید به صدای بدن تان گوش کنید و به آن اهمیت بدهید.
صدای بدن همان احساساتی است که ممکن است به سرعت از مغزتان بگذرند، اما چون وقت ندارید و سرتان شلوغ است به آنها توجهی نمی کنید. یکی از این صداها مربوط به خستگی است. فرض کنید برای خرید عید بیرون رفته اید، همه جا شلوغ است، کلی باید توی نوبت اتاق پرو بایستید که درنهایت بتوانید یک لباس مناسب انتخاب کنید.
در این شرایط بدن شما در حال صحبت کردن با شماست. مثلاً ممکن است به شما بگوید کلافه شده، حوصله اش سر رفته یا خسته شده. این شما هستید که تا کار به جاهای باریک نکشیده باید به این صدا گوش کنید.
درست قبل از اینکه کمرتان درد بگیرد، مچ پای تان ورم کند و زانوهای تان تیر بکشند از فروشنده خواهش کنید به شما یک صندلی بدهد که بتوانید چنددقیقه ای بنشینید. اگر صندلی ها همه پر بودند، سعی کنید از همراه تان بخواهید چنددقیقه ای نوبت شما را نگه دارد. بعد می توانید با خیال راحت بیرون بروید و جایی برای نشستن پیدا کنید.
به پاهای تان وقت استراحت کردن بدهید تا در شلوغ ترین روزهای سال دست تان را توی حنا نگذارند!
یک ماساژ جانانه
پاهای تان را داخل ظرف آب قرار دهید و بگذارید 5 الی 10 دقیقه داخل آب ولرم بمانند. اگر به آروماتراپی یا رایحه درمانی علاقه دارید، می توانید چند قطره از روغن معطر موردعلاقه تان را داخل آب بریزید. پیشنهاد ما استفاده از اسطوخودوس است که هم آرامش بخش است و هم ضدعفونی نماینده. در طول این مدت زمان ریلکس کنید و به پشتی صندلی یا مبلی که رویش نشسته اید تکیه دهید. شکیبا باشید و بگذارید پاهای تان به خوبی مرطوب شوند.
بعد از 10 دقیقه پاها را یکی یکی از داخل آب درآورده و با یکی از حوله هایی که از قبل آماده نموده اید، خشک کنید. بهتر است این حوله ها ولرم باشند تا پاها یک مرتبه یخ ننمایند. حالا یکی از پاها را برای آغاز عملیات ماساژ انتخاب کنید و پای دیگر را داخل حوله دوم بپیچید که گرم بماند و حرارتش را از دست ندهد.
میزان لازم از لوسیون یا روغن ماساژی را که دوست دارید، انتخاب کنید و تمام سطح پای تان را به آن آغشته کنید. سپس آغاز به ماساژ دادن کنید تا لوسیون به خوبی جذب پا گردد.
بهتر است به پای تان کمی نرمش بدهید. برای این کار پیشنهاد می کنیم با یک دست پاشنه پا را بگیرید و با دست دیگر قوزک پا و مفاصل آن را به صورت دَوَرانی ورزش بدهید. این کار باعث می گردد آمادگی عضلات برای دریافت ماساژ و به دست آوردن برترین نتیجه، بیشتر گردد.
در ادامه نرمش آغاز به فشار دادن پای تان کنید. با یک دست زیر پا را فشار دهید و با دست دیگر روی آن را. این کار شبیه نیشگون گرفتن آهسته است و به بالا رفتن جریان خون یاری می نماید.
بعد از تمام شدن مرحله قبل، همان طور که یک دست روی پا است و دست دیگر زیر آن، دست ها را در جهت عکس همدیگر حرکت دهید. این حرکت را به میزان لازم ادامه دهید تا احساس کنید اصطلاحاً عضلات تان نرم شده اند و آماده مرحله بعد.
خستگی را در کنید
بعد از نرمش پاها، نوبت به ماساژ اصلی می رسد. این بخش را با ضربه زدن به پاها با انگشتان دست آغاز کنید. برای این کار با شست پا به ناحیه زیر پا و با بقیه انگشتان به روی پا ضربه بزنید. این کار را از انگشتان پا آغاز نموده و در بخش قوزک تمام کنید. یادتان باشد مفاصل و فضاهای خالی بین انگشتان را نباید فراموش کنید.
بعد از این ماساژ کلی، وقت آن می رسد که هر بخش از پای تان را به صورت اختصاصی ماساژ دهید. این کار را از انگشتان و با حرکات دایره ای آغاز کنید. هر حرکت را از یک تا پنج بار تکرار کنید. پیشنهاد ما این است که اول سراغ انگشت کوچک بروید و بعد یکی یکی جلو بیایید تا به شست پا برسید. برای انجام ماساژ دورانی کافی است انگشت شست تان را زیر انگشت کوچک پا قرار دهید و روی آن را با انگشت اشاره و میانی دست ماساژ دهید. برای بقیه انگشتان نیز همین کار را انجام دهید.
یکی از بخش هایی که می توانید با ماساژ آن، آرامش زیادی به دست بیاورید درست زیر انگشتان پا قرار گرفته است. کافی است با چهار انگشت دست، چهار فضای خالی بین انگشتان پا را پیدا کنید و با حرکات روبه جلو و عقب این ناحیه را ماساژ دهید.
وقتی ماساژ ناحیه بین انگشتان پا تمام شد، سراغ بخش های میانی و انتهایی پا بروید. سعی کنید اول با انگشت شست تان حرکات دورانی ایجاد کنید و بعد آهسته ضربه بزنید. این کار نیز در رفع خستگی پاها، اثرات بسیار مفیدی دارد.
ماساژ دادن را با آهسته کردن ضربه هایی که به پا می زنید، تمام کنید. این کار را از انگشتان پا آغاز کنید و به سمت قوزک بیایید. بعد از تمام شدن ماساژ یک پا، نوبت به پای دیگر می رسد. کل این کارها معمولاً چیزی در حدود 45 دقیقه طول می کشد.
بعد از تمام شدن ماساژ، روغن یا لوسیون اضافه ای را که روی پوست مانده، با دستمال کاغذی پاک کنید و دمپایی روفرشی تان را بپوشید. خیلی مراقب باشید که سُر نخورید.
رفلکسولوژی؛ بهتر از همواره
یک ماساژی هم هست که کاملاً اختصاصی پاهاست. نام این ماساژ رفلکسولوژی است. متخصصان این ماساژ اعتقاد دارند که هر بخش از کف پاها مربوط به سلامت یکی از اعضا یا ارگان های بدن است. به همین دلیل با ماساژ کوشش می نمایند که سلامت این اعضا را بهبود ببخشند. در این نوع از ماساژ کف پا به پنج قسمت کلی تقسیم می گردد:
انگشتان پا: متخصصان این ماساژ اعتقاد دارند برای بهبود سردرد و گردن درد باید انگشتان و مفاصل آنها را به خوبی ماساژ داد.
انحنای کنار شست پا: این انحنا وابسته به سلامت ستون فقرات و مهره های آن در نظر گرفته می گردد. در حقیقت برای تسکین دردهای این ناحیه باید انحنای کنار شست پا را به خوبی ماساژ داد.
بخش تحتانی انگشتان پا: درست همان قسمت های برجسته ای که زیر انگشتان پا قرار دارند، مربوط به سلامت ناحیه قفسه سینه و اعضای داخل آن یعنی شش ها می شوند. این مرحله از زیر شست پا آغاز می گردد و به زیر انگشت کوچک می انجامد.
لاغرترین قسمت پا: در رفلکسولوژی اعتقاد بر این است که لاغرترین بخش کف پا که معمولاً در قسمت میانی قرار گرفته است مربوط به ناحیه شکم می گردد. به همین دلیل اگر کسی به علت مشکل معده درد یا عملکرد نامناسب روده ها به یک متخصص ماساژ پا مراجعه کند، احتمالاً خواهد دید که بخش میانی پای او بیشتر ماساژ داده می گردد.
پاشنه پا: آخرین بخش تقسیم بندی کلی مربوط به پاشنه پا می گردد. این قسمت را وابسته به لگن افراد در نظر می گیرند. تمام اجزای بدن که در بخش لگن قرار دارند نیز مربوط به همین بخش هستند.
البته هرکدام از بخش های بالا خودشان به نقاط ریزتری تقسیم بندی می شوند. چنانچه سرتان خیلی شلوغ است و پادرد ناشی از زیاد کار کردن، امان تان را بریده، بد نیست سری به یک متخصص ماساژ کف پا بزنید. با این ماساژ هم دردتان تسکین پیدا می نماید و هم به بقیه اعضای بدن تان یاری نموده اید سالم تر بمانند.
غیر از ماساژ، چه کار کنیم؟
ممکن است حوصله ماساژ دادن پاهای تان را نداشته باشید و دل تان بخواهد بدون زحمت، خستگی از پاهای تان فرار کند. اگر این طور است راهکارهای زیر می توانند به دردتان بخورند:
تکنیک آب سرد و گرم
این تکنیک به خصوص برای رفع درد پا مناسب است. یک سطل را با آب سرد پر کنید و سطل دیگر را با آب گرم. اول برای مدت سه دقیقه پاهای تان را در آب گرم قرار دهید و بعد آنها را به مدت 10 ثانیه الی یک دقیقه در آب سرد بگذارید. این کار را دو الی سه بار تکرار کنید و بعد پاهای تان را خشک کنید. آب گرم جریان خون را در سطح پاها افزایش می دهد و آب سرد از التهاب شان کم می نماید. یادتان باشد این عملیات باید با آب سرد تمام گردد. اگر با سطل آب ارتباط برقرار نمی کنید می توانید این کار را با حوله داغ و بسته یخ به مدت 10 دقیقه و به طور متناوب امتحان کنید.
سرکه بر هر درد بی درمان دواست
سرکه یک عالمه خواص درمانی دارد و یکی از این خاصیت ها از بین بردن درد پاهاست که بر اثر گرفتگی عضلانی ایجاد شده است. برای اینکه درد پای شما هر چه زودتر بهبود پیدا کند، کافی است یک سطل آب داغ تهیه کنید و دو قاشق غذاخوری سرکه داخل آن بریزید. بهتر است یک بسته نمک دریایی تهیه کنید و برای این جور مواقع در خانه داشته باشید. اگر هم نمک دریایی ندارید می توانید از نمک معمولی بهره ببرید.
نمک معمولی یا دریایی را به محلول سرکه و آب داغ اضافه کنید و پاهای تان را به مدت 20 دقیقه در این ترکیب قرار دهید. یک روش جایگزین دیگر هم این است که دو ظرف مختلف تهیه کنید و در هرکدام میزان مساوی از آب و سرکه بریزید. منتها آب یکی از سطل ها باید سرد باشد و دیگری گرم. بعد حوله ای را که از قبل برای این کار آماده نموده اید، داخل ظرف آب گرم ببرید و سپس فشار دهید تا آب اضافه آن گرفته گردد. پاهای تان را به مدت 5 دقیقه در این حوله قرار دهید. سپس همین کار را با سطل آب سرد انجام دهید. این کار را سه تا چهار بار در روز انجام دهید تا درد و خستگی پاها تخفیف پیدا کند.
روغن درمانی با همکاری میخک
حالا که به شلوغ ترین روزهای سال نزدیک می شویم در لیست خریدتان روغن میخک را هم قرار دهید. روغن میخک در رفع کردن سردردهای شدید، درد مفاصل، قارچ ناخن و درد پاها مؤثر عمل می نماید و درعین حال گردش خون را بالا می برد.
به همین دلیل یک شیشه روغن میخک تهیه کنید و هر بار که پاهای تان درد گرفتند، آنها را به خوبی با این روغن ماساژ دهید. می توانید این کار را چند بار در طول روز تکرار کنید.
اگر پوست تان حساس است سه قطره روغن میخک را به یک قاشق غذاخوری روغن زیتون یا نارگیل اضافه کنید که رقیق گردد و بعد روی پوست ماساژ دهید. بهتر است از این ترکیب روی زخم ها استفاده نکنید.
ضد درد، ضد خستگی
روغن های گیاهانی مثل رزماری، اوکالیپتوس و نعنا برای رفع خستگی بسیار مناسب هستند.
کافی است چهار قطره اکالیپتوس، چهار قطره رز ماری و دو قطره نعنا را داخل یک سطل آب گرم بریزید و پاهای تان را به مدت 10 دقیقه در این محلول قرار دهید. خواهید دید که درد پاهای تان خیلی زود تسکین پیدا می نماید.
چی بخوریم؟
یکی از خوراکی هایی که می تواند مثل یک مسکن عمل کند و به سرعت درد پاها را از بین ببرد مارچوبه است! در حقیقت مارچوبه دوای دردهایی است که بر اثر التهاب مفاصل یا ورم آنها ایجاد شده اند. کافی است چندتکه مارچوبه را به مدت چند دقیقه بخارپز نموده و سپس نوش جان کنید.
مارچوبه یک مُدِر (ادرارآور) طبیعی است و به همین دلیل می تواند به سرعت مایعات اضافه را از بدن شما خارج کند و از التهاب مفاصل بکاهد. اگر از طعم این گیاه خوش تان نمی آید، می توانید آن را در کنار وعده غذای اصلی تان بخورید.
نکات مهم برای مراقبت از پاها
وقتی قرار است ساعاتی طولانی را خارج از خانه سپری کنید، سعی کنید راحت ترین کفش ممکن را بپوشید. راحت ترین کفش شما همانی است که وقتی بعد از چند ساعت سر پا ایستادن و با وجود اینکه پاهای تان ورم هم نموده اند، همچنان توی کفش تان احساس راحتی کنید. کفشی که زیره و کفی استاندارد داشته باشد و بر مهره های کمرتان فشار وارد نکند. اگر چنین کفشی ندارید، ضروری است هزینه کنید و یک جفت کفش خوب خریداری کنید. صرف این هزینه، کفشی برای تمام فصول به شما هدیه می نماید.
برای از بین بردن ورم پاها که از ایستادن زیاد ناشی شده است، وقتی به خانه رسیدید، دراز بکشید و یک بالش کوتاه را زیر پاهای تان بگذارید، طوری که کمی بالا بیایند. بالا گذاشتن پاها باعث برگشت خون از پاها می گردد. این کار را بیشتر از چند دقیقه کوتاه انجام ندهید.
اگر سر جورابی که به تازگی خریده اید، پاره شده است لازم نیست حتماً جوراب تان را دور بیندازید. شما می توانید این جوراب را از نیمه ببرید و تنها قسمت بالایی آن را نگه دارید. می پرسید به چه دردی می خورد؟ کافی است هنگامی که پاهای تان خسته هستند این محافظ قوزک پا را بپوشید تا متوجه شوید هدف از این کار چه بوده است.
به خاطر داشته باشید همان قدر که رسیدگی به دست ها مهم است، مراقبت از پاها هم اهمیت دارد. هر مسئله ای را که برای این اعضای بدن شما رخ داد، به سرعت حل کنید و پشت گوش نیندازید. گاهی وقت ها، همین مسائل به ظاهر کوچک خیلی سریع بزرگ می شوند و حتی موقع راه رفتن نیز برای تان دردسر درست می نمایند.
هنگام ماساژ پاها سعی کنید هر چه از سمت انگشتان به سمت پاشنه می آیید، فشار را بیشتر کنید و برعکس؛ این گونه به جریان مؤثر خون در سطح پاها یاری می کنید.
افراد مبتلا به دیابت قبل از انجام هرکدام از این ماساژها حتماً با پزشک شان مشورت نمایند.
اگر با همه این روش ها باز هم پادرد به قوت خودش باقی بود، حتماً، به پزشک متخصص مراجعه کنید.
منبع: همشهری آنلاین