انار و تاثیرات آن بر بدن انسان
به گزارش وبلاگ چراغ روشن، دانه ها و گل میوه انار می توانند خواصی را ارائه بدهند که برای کاهش دادن قند خون مناسب هستند و به طور بالقوه برای افراد مبتلا به هایپرگلایسمی و بیماری دیابت مفید محسوب می شوند.
چرا انار بخوریم ؟
انار در میان میوه ها در صدر خوراکی های سرشار از آنتی اکسیدان است . البته برخی از این ترکیبات ، عامل رنگ قرمز انار و برخی ، ترکیباتی به نام تانین ها هستند که طعم گس یا تلخ مانندی در این میوه ایجاد می نمایند . در کل انار میوه ایده آل پاییز و زمستان و سرشار از ویتامین ها و املاحی مانند B5 ، B6 ، C ، پتاسیم ، مس می باشد .چه اناری بخوریم ؟
انار کاملا گرد و بزرگ را انتخاب کنید زیرا انارهای کوچکتر معمولا کم آب تر و ترش هستند .میوه سنگین ، نشان می دهد دانه ها کاملا آب دارند و وقتی آرام به پوست انار ضربه بزنید باید صدایی شبیه ضربه زدن به فلز داشته باشد .
انار ضد سرطان است و به عنوان منبع آنتی اکسیدانی قوی ، خوراکی ایده آلی برای پیشگیری از سرطان در برنامه روزانه است و حتی می تواند مانع پیشرفت بیماری گردد . البته تاثیر آن در مقابله با سرطان پروستات ملموس تر است و می تواند فرایند تکثیر سلول های سرطانی را به یک سوم برساند .
عملکرد آن نسبت به سرطان سینه و پروستات ناشی از تنظیم هورمون های استروژن است و تانین های موجود در آن با فعال شدن در سیستم گوارش در برابر سرطان کولون موثر خواهد بود . ایزوفلاون های (فیتواستروژن) انار نیز به کاهش سلول های سرطانی یاری می نمایند و تاثیر قابل توجهی در این خصوص دارند .
درباره خواص ضد پیری و ضد سرفه انار نیز شرح بفرمایید ؟
خاصیت آنتی اکسیدانی انار ، به عنوان یک راه حل طبیعی ضد پیری بیش از پیش مورد توجه فراوری نمایندگان محصولات بهداشتی و آرایشی است . درواقع انار بر فیبرهای پوست اثر می گذارد و حالت کشسانی بهتری به آن می دهد .البته هشتاد درصد این فواید به وسیله مصرف خوراکی تامین می گردد و استعمال خارجی چندان تاثیری ندارد . به این ترتیب که ماساژ موضعی روزانه آب انار رقیق شده با روغن زیتون روی پوست می تواند به رفع شدن لکه های قهوه ای و لکه های پوستی یاری کند .
شاید عجیب به نظر برسد اما انار یک ماده غذایی موثر برای سرفه است . درواقع ، ویتامین ب 6 ، که انار سرشار از آن است … باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می گردد .
به این تاثیر عالی باید خواص ضدالتهابی فلاونوئیدها (نوعی از آنتی اکسیدان ها) عملکرد ضد باکتریایی و ضد ویروسی و تانین ها را نیز افزود . از این پس برای تسکین سرفه های مزمن یک تا دو بار در روز آب انار را غرغره کنید . از قلم نیاندازید از خواص و فواید انار ، ضد سرفه بودن آن است .
آیا مصرف انار در سوء هاضمه و یا آلزایمر تاثیر دارد ؟
از قدیم گفته می شد انار برای بهبود بیماری های گوارشی مفید است که البته از لحاظ علمی نیز تائید شده است . در کل ، فلاونوئید ها ، تانین ها و فیبرها ترکیبات عالی برای سیستم گوارش هستند که ناشی از عملکرد ضد باکتریایی ، ضد ویروسی و ضدالتهابی آنهاست .به علاوه انار می تواند به تسکین باد شکم ، نفخ و اسهال یاری کند .
مصرف منظم انار می تواند از بروز اختلالات عصبی پیشگیری کند . گرچه هنوز مطالعات دقیقی در این باره انجام نگرفته اما به نظر می رسد تاثیر آنتی اکسیدانی انار می تواند نقش محافظتی در برابر اختلالات عصبی مرتبط با پیری و بیماری هایی مانند آلزایمر داشته باشد .
ترکیبات موجود در انار یاری می نماید جذب چربی ها طی فرایند هضم کاهش پیدا کند . بعلاوه انار میوه مناسبی برای سیستم قلبی عروقی است و از جنبه های مختلف مفید است . کلسترول بد خون LDL و فشار خون را کاهش می دهد و جریان خون را بهبود می بخشد .
تداخل انار با داروها چگونه است ؟
طبیعی بودن خوراکی ها و خواص درمانی آنها علت بی احتیاطی در مصرف آنها نمی گردد . به عنوان مثال ، اگر فردی تحت درمان داروهای کاهنده کلسترول خون با پایه استاتین است ، باید پیش از مصرف روزانه انار با پزشک معالجش مشورت کند زیرا ممکن است تاثیرات استاتین در بدن افزایش یابد و مسمومیت ایجاد گردد .برترین روش نگهداری انار
انار را می توان در محیطی خنک حدود 5 درجه سانتی گراد به مدت 4 ماه نگهداری کرد . البته نباید دیگر میوه ها را کنار انار گذاشت زیرا انار گاز اتیلن آزاد می نماید که باعث رسیدن سریع تر آنها می گردد .بعلاوه در دمای معمولی محیط تا حدود 2 هفته و در جا میوه ای یخچال تا یکماه قابل نگهداری است . جالب است بدانید انار قابل کنسرو شدن نیست اما می توان دانه هایش را خشک یا منجمد کرد و ماه ها در ظرف دربسته نگه داشت .
منبع: سایت راستینه
منبع: راسخون