ادعای جنجالی؛ لذت کار با آیفون 60 هرتزی مثل گوشی اندرویدی 90 هرتزی است!

به گزارش وبلاگ چراغ روشن، اگرچه اپل قرار است برای آیفون 14 و 14 مکس از نمایشگر با رفرش ریت 60 هرتزی استفاده کند اما شرکت آمریکایی راه حلی دارد که باعث می گردد تجربه گشت و گذار در منوهای مختلف این گوشی ها همچنان لذت بخش باشد؛ راه حلی که اندروید و گوشی های اندرویدی از آن بی بهره اند.

ادعای جنجالی؛ لذت کار با آیفون 60 هرتزی مثل گوشی اندرویدی 90 هرتزی است!

توجه داشته باشید این مقاله بر اساس نظر شخصی است و در نتیجه همه ممکن است با آن موافق نباشند.

قبل از اینکه بخواهیم بحث خود را آغاز کنیم، باید به این نکته اشاره داشته باشیم که نمی خواهیم از اپل به خاطر عدم قرار دادن نمایشگر 120 هرتزی پروموشن در گوشی های مقرون به صرفه قیمتش دفاع کنیم. وقتی کاربران گوشی های اندرویدی با پرداخت مبلغ 500 دلار یا در بسیاری مواقع کمتر از این، صاحب گوشی هایی با نمایشگر 120 هرتزی می شوند، این کمترین حق کاربران اپل است که وقتی قریب به 700 یا حتی 900 دلار برای یک گوشی هزینه می نمایند، نمایشگر 120 هرتزی را دریافت نمایند و به اعتقاد شخصی، اپل با عدم قرار دادن قابلیت های خوب درون گوشی هایش به کاربرانش بی احترامی می نماید.

اما آنچه که قرار است در این مطلب به آن بپردازیم این است که شرکت آمریکایی چگونه می تواند نبود نمایشگر 120 هرتزی در آیفون 14 را تا جایی که امکان دارد برای کاربرانش جبران کند. حال این اتفاق چگونه رخ می دهد و اصلا مگر می شود گوشی که نمایشگر 60 هرتزی دارد، نرم و روان باشد؟

در سال 2017، اپل مثل همواره از آیپد پرو رونمایی کرد. اما این آیپد پرو مثل همواره نبود و یک برگ برنده مجذوب کننده داشت؛ نمایشگر 120 هرتزی پروموشن. اکنون 5 سال است که از آن تاریخ می گذرد و کاربران گوشی های آیفون بی صبرانه منتظر این هستند که شرکت آمریکایی از این نمایشگر برای گوشی های خود استفاده کند. اما این اتفاق رخ نمی دهد.

البته اپل در گوشی های آیفون 13 پرو و پرو مکس از این نمایشگر استفاده نموده است. اما مشکل اینجاست که به نظر می رسد برای سری آیفون 14 هم قرار است همین تصمیم گرفته شود، یعنی تجهیز فقط دو مدل پرو به نمایشگر 120 هرتزی. این در حالی است که بسیاری از افشاگران معروف حوزه فناوری انتظار داشتند این قابلیت در سال 2020 و در سری آیفون 12 بکار گرفته شود. اما در این بین فقط راس یانگ بود که به درستی پیش بینی کرد اپل در سال 2021 از این فناوری استفاده خواهد نمود.

در گوشی های اندرویدی، نخستین بار در سال 2017 بود که نمایشگر 120 هرتزی در گوشی گیمینگ ریزر مورد استفاده نهاده شد و بعدها در سال 2018 در گوشی راگ فون ایسوس شاهد بکارگیری آن بودیم. در سال 2019 هم وان پلاس به عنوان نخستین گوشی پرچم دار با نمایشگر 90 هرتزی، وان پلاس 7 پرو را راهی بازار کرد تا بدین ترتیب تعریف مان از لذت کار با نمایشگر کاملا تغییر کند.

رفرش ریت نمایشگر در آیفون و گوشی های اندرویدی؛ چرا نبود نمایشگر 120 هرتزی در آیفون 13 و 14 خیلی مسأله مهمی نیست؟

به شخصه باید گفت نبود نمایشگر 120 هرتزی در آیفون 14 و 14 مکس شاید عامل نگران نماینده ای باشد، چون لذت کار با آیفون 13 پرو و پرو مکس به لطف همین نمایشگر LTPO دوچندان شده و در عین حال مصرف انرژی آن ها هم به لطف تغییر میزان رفرش ریت از 120 به 10 هرتز واقعاً عالی است. اگر با یک گوشی با نمایشگر 60 هرتز کار کنید، هر چقدر قدرتمند هم که باشد، باز هم وقتی به سراغ یک گوشی با نمایشگر 120 هرتزی بروید، به سرعت متوجه تغییرات خواهید شد. حتی اگر آن گوشی، آیفون 12 پرو مکس باشد با نمایشگر 60 هرتزی و گوشی دیگر، گلکسی A53 با نمایشگر 120 هرتزی باشد.

اما در رابطه با زمانی صحبت می کنیم که هر دو گوشی را روی رفرش ریت 60 هرتز قرار دهیم. آنوقت متوجه می شویم که کار کردن با آیفون یک لذت خاص، توام با نرمی و روانی هیجان انگیز دارد. یک نکته وجود دارد که باعث می شود آیفون با نمایشگر 60 هرتز، تا حدودی بهتر و روان تر از سایر گوشی ها با رفرش ریت مشابه عمل کند. این نکته را زمانی متوجه می شوید که با یک گوشی اپل و اندرویدی با رفرش ریت 60 هرتزی به صورت همزمان کار کنید.

آیا در عمل، رفرش ریت 60 هرتز در آیفون 13 و 14 به میزان نمایشگر 90 هرتزی نرم و روان خواهد بود؟

وب سایت منبع یک ادعا مطرح نموده مبنی بر اینکه کار با نمایشگر 60 هرتزی آیفون 13 و 14 به میزان کار با نمایشگر 90 هرتزی در اندروید لذت بخش خواهد بود. می توانم این گفته را تا حدودی تأیید کنم اما فقط زمانی که یک گوشی مالی با آیفون مقایسه شود. اگر یک پرچم دار یا پرچم دار مالی با نمایشگر 90 هرتزی را با آیفون مقایسه کنیم، قطعا تفاوت را حس خواهید کرد چون آن گوشی اندرویدی سخت افزار خوب و قدرتمندی دارد و نمی گذارد لرزشی حین کار کردن وجود داشته باشد.

اما پرسش اصلی اینجاست؛ چطور است که لذت کار کردن روی نمایشگر 60 هرتزی آیفون از کار با یک گوشی اندرویدی با رفرش ریت مشابه بیشتر است؟ آیا این افسانه است که برای طرفداری از محصولات اپل بیان شده یا واقعیت دارد؟

برای پاسخ دادن به این پرسش، به گوگل و تاریخ متوسل می شویم. به گذشته ای نسبتا دور، یعنی ما قبل 2019 برمی گردیم. زمانی که گوشی های اندرویدی غیر گیمینگ، همچنان نمایشگر 60 هرتزی داشتند. در آن موقع اگر یک آیفون را در کنار یک گوشی اندرویدی نگه می داشتید و با آن کار می کردید، یک نرمی و لطافت خاصی حین کار با آن حس می کردید که لذت دیگری داشت. حال از اسکرول کردن گرفته تا انیمیشن، باز و بسته کردن اپلیکیشن ها و… گوشی های اپل همواره یک حس و حال خاصی را به کاربر القا می کردند که نمی توان با کلمه آن را توصیف کرد.

اصلا یک مثال دیگر می زنیم. پنج سال قبل از اینکه آیفون X رونمایی شود، همچنان باز هم یک گوشی اندرویدی پیدا نمی شود که از لحاظ کیفیت ژست های ناوبری با آیفون رقابت کند. بنابراین به نظر می رسد اینکه کاربران یک نرمی و روانی خاصی را حین کار با گوشی های اپل حس می نمایند، ربطی به رفرش ریت ندارد، بلکه در اینجا ظاهرا سیستم عامل iOS است که در پشت پرده یک سری کارهایی را انجام می دهد.

به احتمال خیلی زیاد این شانس را داشته اید که تا به امروز، یک گوشی اندرویدی و آیفون را در کنار هم قرار داده و تست کنید و احتمالا متوجه منظورمان هم شده اید که وقتی می گوییم سیستم عامل و رابط کاربری آیفون ها باعث نرمی و روانی کار با آن می شود و نه لزوما رفرش ریت بالا، به چه نکته ای اشاره می کنیم.

شرح گوگل درباره عدم نرم و روان بودن گوشی های اندرویدی چیست؟

همانطور که در بالا اشاره شد، گوگل و تاریخ می توانند به علت نرم تر بودن کار با آیفون پاسخ دهند. در رابطه با تاریخ که در بالا صحبت شد، حالا جا دارد به شرحات گوگل اشاره کنیم که متوجه مان می نماید چرا یک گوشی اندرویدی 120 هرتزی یا 60 هرتزی، به میزان یک آیفون با همین میزان رفرش ریت نرم و روان نیست؟

هنگام رونمایی از اندروید 12، سمیر اسمارت، نائب رئیس مدیریت محصولات اندروید، حرف جالبی زد که جا دارد به آن اشاره کنیم. او گفت:

آنچه که اسمارت در انتها حرف هایش به آن اشاره نمود، کنترل شدید اپلیکیشن ها در پس زمینه است که گوگل در اندروید 12 آن را بکار گرفت تا بلکه مسئله ای که در ابتدای نقل قول حرف های اسمارت به آن اشاره شد، رفع شود. مسئله ای که باعث می شود گوشی در بسیاری مواقع لگ بزند یا کند شود یا با لرزش کارها را انجام دهد. هنوزم که هنوزه این مشکل به صورت 100٪ در اندروید رفع نشده است و همچنان به شخصه آن را مشاهده می کنم. باید این را هم به خاطر داشته باشید که لرزش حین کار با یک گوشی 120 هرتزی هیچ ربطی به رفرش ریت آن ندارد، بلکه مستقیما به سیستم عامل و توان سخت افزاری برمی شود.

آیا نرخ الگوبرداری لمس صفحه نمایش تأثیری در روان تر شدن کار با آن دارد؟

صحبت از رفرش ریت که شد، باید به یک موضوع مهم دیگر هم اشاره کنیم؛ نرخ الگوبرداری لمس. همان قابلیتی که باعث می شود وقتی شما با صفحه تعامل لمسی برقرار می کنید، به کنش شما واکنش نشان دهد. هرچه سرعت این میزان بیشتر باشد، سرعت واکنش نمایشگر به کنش لمسی شما هم سریع تر خواهد بود. در گوشی های گیمینگ این میزان باید بسیار بالا باشد چرا که کاربران احتیاج دارند بلافاصله بعد از لمس صفحه، واکنش را دریافت نمایند.

در گوشی های معمولا، نرخ الگوبرداری لمس در صفحه به 240 هرتز می رسد در حالی که در گوشی های گیمینگ، این میزان روی 720 هرتز هم قرار می گیرد. به عبارتی ساده تر، نمایشگر برای اینکه کنشی لمسی از سوی شما دریافت کند، خود را 720 بار رفرش می نماید. متأسفانه برخلاف بسیاری از شرکت های اندرویدی، اپل علاقه ای به افشای اطلاعات ریز این چنینی در رابطه با گوشی های خود ندارد. اما می دانیم نرخ الگوبرداری لمس در آیفون هایی با رفرش ریت 60 هرتز، 120 هرتز است و در آیفون هایی با نمایشگر 120 هرتزی پروموشن هم 240 هرتز که این میزان در مقایسه با بسیاری از گوشی های اندرویدی بازار، کمتر است و بنابراین نمی تواند به پرسش ما پاسخ دهد. یعنی نمی توان گفت آیفون ها به خاطر نرخ الگوبرداری لمس شان هست که از اندرویدی ها روان تر هستند.

آیفون 14 و 14 مکس؛ بدون نمایشگر 120 هرتزی هم انتخاب خوبی هستند

باز هم نظر شخصی خود را تکرار می کنم؛ اپل با عدم تجهیز پرچم داران خود به قابلیت های مدرنی که حتی مالی های اندرویدی از آن بهره می برند، دارد به کاربرانش بی احترامی می نماید. بسیاری ها می توانند نظر مشابه یا متفاوتی داشته باشند. همانطور که در ابتدای متن هم گفته شده، این مطلب بر اساس نظر شخصی است.

حتی در بین کاربران خود اپل هم یک دو دستگی وجود دارد؛ آن هایی که قابلیت های خوب را می خواهند و آن هایی هم که به داشته هایشان راضی هستند. اپل هم بی توجه به همه آن ها، چند سال است که تمام توجه خود را روی گوشی های مدل پرو و پرو مکس معطوف نموده و با یک سری قابلیت های غیرکاربردی نظیر تجهیز گوشی های مدل استاندارد به بدنه شیشه ای و حسگر تشخیص چهره، سعی دارد کاربران را سرگرم نگه دارد و به آن ها بقبولاند که به این گوشی ها هم به همان میزان اهمیت می دهد. اما آیا واقعاً کسی هست که بدنه شیشه ای را به نمایشگر 120 هرتزی ترجیح دهد؟ این هم می تواند موضوع قابل بحثی باشد.

اپل تصمیم گرفته باز هم آیفون 14 پرو و پرو مکس را به نمایشگر 120 هرتزی مجهز کند اما دو آیفون دیگر همچنان رفرش ریت 60 هرتزی خواهند داشت. اما جای نگرانی ندارد. چون در مقایسه با سایر 60 هرتزی های بازار، عملکرد این گوشی ها نرم و روان است و حتی اگر بخواهیم آن ها را با 90 هرتزی های بازار هم مقایسه کنیم، چون سیستم عامل و سخت افزار آیفون ها در هماهنگی بی نظیری قرار دارند، گوشی همواره با بیشترین سرعت و کمترین لرزش کار می نماید و در نتیجه کاربران را اذیت نخواهد نمود. هرچند نمی توان انکار کرد اگر این گوشی ها نمایشگر 90 هرتزی داشتند، چقدر کار کردن با آن ها لذت بخش تر می شد. اینطوری یک تعادل عالی هم بین قیمت، قابلیت های نرم افزاری و طول عمر باتری وجود خواهد داشت. امیدواریم این فرایند حداقل در سال 2023 تغییر کند.

تا آن موقع، می توانیم این اطمینان را بدهیم که یک آیفون با نمایشگر 60 هرتزی، حس و حال بهتری از یک گوشی اندرویدی با نمایشگر 60 هرتزی خواهد داشت. شاید فکر تان ناخودآگاه به سمت مقایسه یک کیلو پنبه و یک کیلو آهن برود، اما در دنیای اپل و اندروید، این ضرب المثل می تواند نقض شود، تا جایی که حتی نویسنده مطلب ادعا می نماید نرمی و روان بودن کار با گوشی آیفون 60 هرتزی می تواند به میزان کار با یک گوشی اندرویدی 90 هرتزی هم لذت بخش باشد.

تست ها و آنالیز ها چه می گویند؟

در تست های اجرا شده به وسیله وب سایت PhoneArena، یک سری نتایج جالب حاصل شد که تا حدودی ادعاهای این وب سایت را در رابطه با رفرش ریت آیفون 14 که در این مطلب به آن پرداختیم ثابت می نمایند. نتایج از قرار زیر هستند:

  • گوشی های اندرویدی برای القای همان حس و حالی که گوشی های آیفون به کاربر می دهند، احتیاج دارند نمایشگری با رفرش ریت بالاتر داشته باشند. (چون این موضوع به سیستم عامل بر می شود، هیچ مسئله ای هم ندارد).
  • یک آیفون مثل آیفون 14 با نمایشگر 60 هرتزی، به میزان یک گوشی اندرویدی با نمایشگر 90 هرتزی سرعت و کیفیت دارد (ادعای جنجالی).
  • خرید آیفون 14 پرو یا 13 پرو (نه پرو مکس) فقط به خاطر طول عمر بالای باتری در حالت 120 هرتز خیلی منطقی نیست چون آیفون 13 و احتمالا 14 بدون این قابلیت، طول عمر باتری بیشتری دارند. اما اگر قابلیت های بیشتر ملاک شماست، قطعا خرید مدل پرو پیشنهاد می شود.

در نهایت هم باید به این موضوع اشاره داشته باشیم که آیفون 13 با اختلاف تبدیل شده به پرفروش ترین گوشی اپل در سه ماه نخست 2022. بنابراین به نظر می رسد تعادل قیمت و مشخصات فنی همچنان در بین گوشی های اپل، مهم ترین عامل فروش آن هاست: نه مشخصات فنی و یا قیمت به تنهایی.

نظر شما در این رابطه چیست؟ توجه داشته باشید که این مطلب صرفا آنالیز یک ادعای جنجالی است که بر اساس نظر شخصی (و نه لزوما حقیقت محض) نوشته شده، بنابراین شما هم می توانید در بخش نظرات، نظر شخصی خود را راجع به آن بیان کنید.

منبع: PhoneArena

منبع: دیجیکالا مگ

به "ادعای جنجالی؛ لذت کار با آیفون 60 هرتزی مثل گوشی اندرویدی 90 هرتزی است!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ادعای جنجالی؛ لذت کار با آیفون 60 هرتزی مثل گوشی اندرویدی 90 هرتزی است!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید