تشخیص واریس اهمیت دارد!
به گزارش وبلاگ چراغ روشن، وجود بدخیمی یا سرطان می تواند خود را به صورت رگ های واریسی در پا نشان بدهد. بعلاوه یکی از علل مهم واریس وجود لخته های خون در سیاهرگ های عمقی پا است که بالقوه خطرآفرین هستند.

واریس عبارت است از بزرگ و دردناک شدن سیاهرگ های بدن که بیشتر در سطح پوست ساق پا و ران دیده می گردد.
تشخیص واریس پا چندان سخت نیست. در واقع برای تشخیص از علائم واریس پا یاری گرفته می گردد و وجود این علائم در یک فرد تشخیص واریس پا را قطعی می نماید.
البته این توضیح ضروری است که، واریس علاوه بر پا در جا های دیگر بدن هم ممکن است ایجاد گردد؛ اما، به دلیل تأثیر جاذبه بر روی پا معمولاً بیشتر در پا ایجاد می گردد. مشاهده رگ های بدشکل و پیچ و تاپ خورده به خصوص در پا ها مهم ترین علائم واریس پا هستند و به احتمال زیاد نشان دهندۀ واریس اند.
علاوه بر شکل ظاهری رگ ها، درد و تورم و قرمزی در اطراف رگ های برجسته شده نیز مشهود است. خارش نیز یک علامت شایع در واریس بوده که دلیل آن خروج هموگلوبین از خون و جدار رگ و ورود آن به فضای میان بافتی و اطراف سلول ها است.
آنچه در آنالیز سیاهرگ های واریسی اهمیت بیشتری دارد تشخیص و یافتن دلیل زمینه ای ایجاد واریس است. در واقع عوامل بسیاری در یک طیف کم اهمیت تا مهم و خطرآفرین برای واریس یک بیمار می تواند مطرح باشد.
وجود بدخیمی یا سرطان می تواند خود را به صورت رگ های واریسی در پا نشان بدهد. بعلاوه یکی از علل مهم واریس وجود لخته های خون در سیاهرگ های عمقی پا است که بالقوه خطرآفرین هستند.
پزشک باید در قدم اول پس از توضیح حال و معاینه اندام تحتانی بیمار، در هر دو حالت خوابیده و ایستاده، اقدام به انجام دادن سونوگرافی یا ونوگرافی از سیاهرگ های پا کند. نوعی از سونوگرافی به نام سونوگرافی داپلر یک روش مناسب، کم هزینه و غیرتهاجمی برای ارزیابی جریان خون در سیاهرگ های عمقی است.
درصورت وجود لخته، که باعث انسداد جریان خون در سیاهرگ شده باشد، پزشک قادر به تشخیص آن خواهد بود و اقدامات درمانی مناسب را مانند تجویز دارو های ضدانعقادی برای بیمار انجام خواهد داد. در روش ونوگرافی ماده ای رنگی به داخل جریان خون تزریق شده و با اشعۀ X تصویربرداری انجام می گردد.
منبع: بهداشت نیوز
منبع: فرادید