مبارزه با چاقی و دیابت با محدودیت پروتئین امکان پذیر است؟

به گزارش وبلاگ چراغ روشن، کاهش مصرف پروتئین می تواند به کنترل سندرم متابولیک و بعضی از علائم اصلی آن مانند چاقی، دیابت و فشار خون بالا یاری کند.

مبارزه با چاقی و دیابت با محدودیت پروتئین امکان پذیر است؟

به گزارش باشگاه وبلاگ چراغ روشن، سندرم متابولیک، مجموعه ای از شرایط است که خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، سکته مغزی و دیابت از جمله فشار خون بالا، قند خون بالا، چربی اضافی بدن در اطراف کمر و سطوح غیرطبیعی کلسترول را افزایش می دهد.

به نقل از مدیکال اکسپرس، بر اساس تحقیقی که به وسیله محققان برزیل و دانمارک برای مقایسه اثرات رژیم های غذایی محدودنماینده پروتئین و کالری انجام شد، کاهش مصرف پروتئین می تواند به کنترل سندرم متابولیک و بعضی از علائم اصلی آن مانند چاقی، دیابت و فشار خون بالا یاری کند.

نتایج این تحقیق نشان داد که کاهش مصرف پروتئین به 0.8 گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن برای دستیابی به نتایج بالینی مشابه با محدود کردن کالری کافی است، اما احتیاجی به کاهش کالری دریافتی نیست. این یافته ها پیشنهاد می نماید که محدودیت پروتئین ممکن است یکی از عوامل کلیدی باشد که منجر به مزایای شناخته شده محدودیت رژیم غذایی می گردد.

رافائل فراز-بانیتز، محقق این تحقیق، فوق دکتری در مرکز دیابت جاسلین در دانشکده پزشکی هاروارد ایالات متحده گفت: رژیم غذایی با محدودیت پروتئین ممکن است یک راهبرد تغذیه ای مجذوب نماینده تر و آسان تر برای افراد مبتلا به سندرم متابولیک باشد.

در این تحقیق، 21 داوطلب مبتلا به سندرم متابولیک به مدت 27 روز مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند که طی این مدت رژیم غذایی آنان تحت نظر بود. در طول این دوره، آنان در یک بیمارستان آموزشی بستری بودند.

کالری دریافتی روزانه هر داوطلب به عنوان تابعی از متابولیسم پایه (مصرف انرژی در حالت استراحت) محاسبه شد. گروه اول با رژیم غذایی استاندارد غربی (50 درصد کربوهیدرات، 20 درصد پروتئین و 30 درصد چربی)، اما با 25 درصد کالری کمتر تغذیه شدند. مصرف پروتئین گروه دوم به 10 درصد کاهش یافت. کالری دریافتی بر اساس مقدار مصرف انرژی اولیه هر داوطلب تنظیم شد؛ هر دو گروه چهار گرم نمک در روز مصرف کردند.

نتایج نشان داد که هر دو گروه محدودنماینده کالری و پروتئین به علت کاهش چربی بدن وزن کم کردند و علائم سندرم متابولیک بهبود یافت. کاهش چربی بدن با کاهش قند خون و سطوح طبیعی تر چربی ها و فشار خون مرتبط است.

پس از 27 روز نظارت، هر دو گروه نتایج مشابهی از نظر کاهش قند خون، کاهش وزن، فشار خون کنترل شده و سطوح پایین تر تری گلیسیرید و کلسترول داشتند.

ماریا کریستینا فاس دی فریتاس، استاد دانشکده پزشکی ریبریو پرتو اعلام کرد: بعد از درمان، هر دو رژیم حساسیت به انسولین را بهبود بخشیدند. چربی بدن، بعلاوه دور کمر و باسن بدون از دست دادن توده عضلانی، کاهش یافت.

این یافته ها، نتایج تحقیقات قبلی مربوط به آزمایش های روی موش ها را تایید کرد.

فریتاس اضافه کرد: در اینجا، ما پیروز شدیم یک کارآزمایی بالینی به طور کاملا تصادفی به مدت 27 روز با منوی شخصی طراحی شده برای پاسخگویی به احتیاج های هر بیمار اجرا کنیم. دستکاری درشت مغذی های رژیم غذایی یعنی پروتئین، کربوهیدرات و چربی، برای به دست آوردن اثرات مفید محدودیت غذایی کافی است.

بانیتز ابراز کرد: ما نشان دادیم که محدودیت پروتئین باعث کاهش چربی بدن و حفظ توده عضلانی می گردد. این مهم است؛ زیرا کاهش وزن ناشی از رژیم های غذایی محدودنماینده اغلب با کاهش توده عضلانی همراه است.

این تحقیق مکانیسم های مولکولی را که می توانست اثرات مفید رژیم های غذایی محدودنماینده پروتئین را شرح دهد، آنالیز نکرد، اما محققان معتقدند مصرف کم پروتئین باعث تغییر در متابولیسم می گردد یا مدیریت انرژی ارگانیسم را به وسیله راهنمایی آن به سوزاندن چربی به منظور فراوری انرژی برای سلول ها افزایش می دهد.

وی گفت: ما تا به امروز فقط فرضیه هایی در دست داریم. یکی از فرضیه ها این است که جهت های مولکولی، فعال می شوند تا کاهش اسید های آمینه ضروری را به عنوان علامتی برای کاهش مصرف غذا تفسیر نمایند و در عین حال منجر به فراوری هورمون هایی شوند که اغلب در زمان ناشتا افزایش می یابند. تحقیقات در مدل های حیوانی دخالت چنین جهت هایی را در اثرات محدودیت پروتئین و کالری نشان داده است که هر دو منجر به کاهش چربی می شوند.

باوجود نتایج امیدوارنماینده تحقیقات، محققان خاطرنشان کردند که رژیم های غذایی مورد استفاده، شخصی شده بودند. موری بعلاوه تاکید نمود که آنان روی جمعیت خاصی از بیماران مبتلا به سندرم متابولیک (چاقی، دیابت، فشار خون بالا و سطوح غیرطبیعی کلسترول) تمرکز کردند.

محققان اضافه کردند: با این وجود، تعمیم نتایج وسوسه انگیز است. ما می دانیم که نتایج تحقیقات نشان داده است که رژیم های غذایی گیاه خواری برای موارد سندرم متابولیک مثبت است. بعلاوه معین شده است که مصرف بیش از حد پروتئین رایج در رژیم غذایی استاندارد غربی می تواند مشکل ساز باشد. هر موردی را باید بر اساس محاسن خودش تحلیل کرد ما نباید فراموش کنیم که کمبود پروتئین می تواند منجر به مسائل شدید سلامتی گردد، همانطور که برای مثال در زنان باردار به خوبی توصیف شده است.

یک گروه تحقیقاتی چند رشته ای از دانشمندان از جمله محققان وابسته به دانشگاه کپنهاگ در دانمارک، دانشگاه سائوپائولو، موسسه ملی سرطان (INCA) در برزیل و مرکز تحقیقات چاقی و بیماری های همراه (OCRC) این تحقیق را انجام دادند.

نتایج این تحقیق در مجله Nutrients منتشر شده است.

منبع: فرارو

به "مبارزه با چاقی و دیابت با محدودیت پروتئین امکان پذیر است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مبارزه با چاقی و دیابت با محدودیت پروتئین امکان پذیر است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید